Pom Poko

Olavshallen, Lille sal, 19:30

- En blanding av slemme og søte ting.

Pom Poko har hentet navnet fra en japansk anime-film med referanser til sterke rytmer.

- Vi representerer er en blanding av det slemme og det søte - vi kan vel kanskje kalle oss sukkerpunk, sier gitarist Martin Miguel Tonne.

Bandet gleder seg til å gå på scenen med så mye god energi i salen.

- Stemninga på Trondheim Calling er helt spesiell, den skaper følelser, ja, man kan nesten sammenligne det med å se på YouTube-videoer av gira valper, ler trommis Ola Djupvik.

Foruten Martin og Ola består bandet av Jonas Krøvel på bass og Ragnhild Fangel Jamtveit på vokal.

- Vi skal bruke dansere med syke kostymer, så det blir nok veldig kult, avslutter Martin.

Følg trd.by på Facebook

Wonder The Boy

Søstrene Karlsen, 21:30

- Jeg vil skape en annen stemning enn vanlig rap

Det forteller Markus Røe, bedre kjent som Wonder The Boy. 15-åringen, som omtales som en av Trondheims mest lovende unge stjerner om dagen, er nemlig bevisst på sitt eget musikalske uttrykk.

- Vanlig rap består av bare rapping, men jeg har valgt å blande inn sang for å skape en melodisk twist. Den beste beskrivelsen er kanskje melodisk hip-hop , sier han. Sin unge alder til tross, han har allerede lang erfaring med å spille for trøndere, og legger ikke skjul på at det er ekstra stas å få spille på Trondheim Calling i år.

- Det er litt sykt, det har bare vært ett år siden jeg slapp første plate, det er ganske fett. Jeg er utrolig stolt av alt jeg får være med på.

Dreamarcher

Teaterhuset Avant Garden, 21:30

- Musikken vår skal være en unik og annerledes opplevelse

Det forteller gutta i Dreamarcher. Bandet er forholdsvis nytt, og representerer postmetal- sjangeren. Bandet består av Kim Christer Hylland på trommer og vokaler, Ruben Aksnes på bass og vokaler, Viljar Dyvik Sellevold på gitar, og Odd Erlend Mikkelsen på gitar.

- Vi har et forholdsvis enkelt uttrykk, sier Kim.

Samtlige bandmedlemmer kommer fra Hardanger, og de slo seg først sammen for et halvt år siden.

- Vi lager ting som vi synes er «fett» å spille, så vi har lyst til å gjøre det ordentlig. Det er kult å være her nå. Selv om vi alle har spilt her tidligere, er det første gang vi kommer offisielt som Dreamarcher, sier Ruben.

Broen

Olavshallen, Lille sal, 23:30

- Vi skal gi en «groovy» opplevelse med masse publikumskontakt

Det sier vokalist Marianna S. Angeltaki Røe. Hun vet nøyaktig hvordan hun vil gi publikum den ultimate konsertopplevelse. Broen er et pop-musikk band som setter live-musikk i fokus.

Foruten Røe består bandet av Anja Lauvdal på synth, Lars Ove Stene Fossheim på gitar, Hans Hulbækmo på trommer og Heida Karine Johannesdottir Mobek på tuba. Samtlige kommer fra, eller har studert i Trondheim, og legger ikke skjul på at det er spesielt stas å spille i kveld.

Hans forteller at musikken er et resultat av alles personlighet, og her er det helt klart at mye sjel og følelser er involvert. Live-musikk og publikumskontakt er spesielt viktig:

- Det er ikke enveiskommunikasjon i det hele tatt, sier Lars Ove.

Hans og Lars Ove forteller at bandet ble startet for å utforske noen grenser og perspektiver.

- Vi har utforsket nye og frekke ideer, og vil se hvilke muligheter populærmusikken egentlig gir, avslutter de.

Dette er byens hemmelige nattklubb

Husker du disse 7 TV-seriene som rocka formiddagen?