Den danske Roskilde-festivalen har nylig lansert sommerens program  og det er tung representer med norske artister.

Følg trd.by på Facebook

11 norske band

En av de norske artistene er ikke ukjent Highasakite. Det norske indipopbandet fra 2011 som har sterke røtter i Trøndelag er dermed i celebert selskap med blant annet Neil Young, Red Hot Chili Peppers og LCD Soundsystem.

NRK skriver at sammen med avsløringen om at Highasakite er booket, er det også klart at norske Lars Vaular, Guns, Ivan Ave, Ondt Blod og Vassvik, Aurora, Kvelertak, Tsjuder, Gundelach og Kakkmaddafakka også skal spille på Roskilde. Dermed er hele 11 norske artister klar for festivalen.

Spiller også på Pstereo

Selv om Highasakite er etterspurt både hjemme og ute, har medlemmene også gjort mye på egen hånd. Ingrid Helene Håvik kom med soloplate i 2013, Kristoffer Lo ble Spellemann-nominert for 2015-plata med Trondheim Jazzorkester, samtidig som han kommer med ny soloplate i slutten av februar. Og for litt senere på fjoråret ga Marte Eberson ut sin solodebut, «Mad Boy».

Highasakite skal også spille på årets Pstereo, og for ikke lenge siden ga Highasakite ut sin nye singel «Someone Who'll Get It», som Adresseavisens anmelder ga terningkast 5.

Adresseavisen har et lengre intervju med bandet som du kan lese her.