Det er ny kinorekord: Aldri har så mange sett en film på åpningsdagen. Stjernekrigen i en galakse langt, langt unna slår «Harry Potter & Dødstalismanene del 2» – som satte rekord i 2011 – med noen hundre besøkende.

Lik trd.by på Facebook

Mens «The Force Awakens» lokket til seg 81.898, ble trollmannslærlingen sett av 81.469 besøkende på åpningsdagen.

- Det skyldes nok delvis at kinoene begynte å vise filmen såpass tidlig. Den første visningen startet klokken 10.00 og fortsatte hele dagen, sier administrerende direktør Arild Kalkvik i Trondheim kino.

Sjekk ut: 13 Star Wars-fakta du garantert ikke visste!

Så mange kjøpte billett i går

Forhåndssalget av billettene til «Star Wars: The Force Awakens» startet 19. oktober og var en global koordinert billettlansering, hvor man umiddelbart så den store interessen for filmen, heter det i en pressemelding.

Hos Trondheim Kino var forhåndssalget forrykende, men de har ikke tall på hvor mange som så filmen med forhåndsbestilte billetter. De har derimot tall på hvor mange som kjøpte billett på selve dagen.

- Det var 4223 personer som kjøpte billett hos oss i går. Blodfansen vil jo se filmen først. Det som var gøy å se var hvor mange som hadde kledd seg ut, og som bidro til at dette ble en fest, sier Kalkvik.

Her kan du lese hva adressa.no mente om storfilmen

- Høye forventninger

Han sier at han er ikke sjokkert over den store interessen for stjernekrigsfilmen.

- Det er litt som forventet. Det er lenge siden jeg har vært borti en film som det har vært knyttet så høye forventinger til, sier Kalkvik.

Og han tror at filmen kommer til å gå sin seiersgang en god stund til.

- Jeg ser folk på sosiale medier som oppfordrer andre til å ikke røpe noe fra filmen. De vil skjerme seg helt til de ser filmen selv. I tillegg har vi bra med forhåndssalg i dagene fremover, sier Kalkvik.

Har du lagt merke til den vakre inngangen til Nova?