NB: Artikkelen kan inneholde spoilers for sesong 8 av Game of Thrones.

Saken om nettstedet «A song of ice and data» ble først omtalt i Aftenposten.

Nettsiden er resultatet av seminarer fra 2016 og 2019 i programmeringsspråket Javascript, ved det teknologiske universitetet i Munich.

- Vi ville fortelle noen av historiene fra «Game of Thrones» ved å bruke data som vi samlet fra fans, nettsider om serien og bøkene, skriver de på nettsiden sin.

Disse vil mest sannsynlig overleve sesong 8

Ifølge nettsiden er det kun 0,9 prosent sjanse for at Daenerys Targaryen dør i seriens siste sesong. Noen av de andre karakterene med kun 1 prosent dødssjanse, er Yara Greyjoy og Grey Worm.

Gode odds: For Varys til venstre, og Daenerys Targaryen er oddsene gode for å overleve sesongen. For Jorah Mormont er sannsynligheten for å dø på 28 prosent. Foto: Helen Sloan (HBO/ NTB Scanpix

Krisoffer Hivjus karakter Tormund Giantsbane vil mest sannsynlig overleve. Ifølge algoritmen er det 2 prosent sannsynlighet for at han ikke overlever den siste sesongen.

Også Tyrion Lannister, Varys, Samwell Tarly og Jamie Lannister har gode odds for å komme levende ut av krigen mot The Night King.

Dårlige odds

Tallene for karakteren Bronn er derimot ikke på hans side. Ifølge nettsiden er det så mye som 94 prosent sannsynlighet for at han ikke kommer levende ut av sesong 8.

Nestemann til å dø: Tiden vil vise om algoritmen har rett om at Jerome Flynns karakter Bronn vil være den neste til å dø. Foto: NTB Scanpix/ HBO

Det ser også dårlig ut for Cersei sin livvakt Grerog Clegane og Sansa Stark, med algoritmens 80 og 73 prosent sannsynlighet for dødsfall.

For Bran Stark og Arya blir det spennende, de ligger på rundt 50 prosent sannsynlighet. Dermed kan det gå begge veier i løpet av sesongen.