Det finnes så utrolig mange fobier, men noen er så rare at man nesten må tvile på om det er sant. Her er en liste, satt sammen av amerikanske Indiana Times,  over fobier du mest sannsynlig aldri har hørt om før.

1. Omphalophobia - fobi mot navler

Det finnes mennesker som får fullstendig panikk av bare tanken på å ta på en navle. Både sin egen og andres. Selv bare tanken på en navle kan få de til å grøsse. Haha.. hæ?

Foto: Adresseavisen

2. Papaphobia - fobi mot paven

Vi anbefaler ingen med denne fobien å ta turen til Vatikanstaten. Hvis de er redde for paven, kan du vedde på at andre hellige personer heller ikke er så populær.

Foto: Adresseavisen

3. Somniphobia - fobi mot å sovne

Enkelte av oss lider av en helt normal lakenskrekk, mens andre får regelrett panikk for drømmeverden. Fobien omhandler som regel frykten for å dø mens man sover, eller tanken på at man mister tid eller går glipp av noe mens man er i drømmeland.

Foto: Colorbox

4. Turophobia - fobi mot ost

Vi har litt problemer med å tro at dette er sant. Enkelte frykter spesielle oster, mens andre bare ikke takler noen typer ost. Men hva med smeltet ost? Grillet ost? HALLO, har du smakt hvor godt det er, eller..?!

Foto: VEGARD EGGEN

5. Globophobia - fobi mot ballonger som sprenges

Folk med denne fobien vil oppleve en del problemer i barnebursdager. For fobien er rett og slett en frykt for lyden som kommer når en ballong sprenges, eller bare fenomenet generelt.

Foto: Colorbox

6. Pogonophobia - fobi mot skjegg

De med fobi mot skjegg sliter nok massivt nå som skjegg-trenden har tatt helt av. Vil tippe at jenter med denne frykten har et lite problem med å få seg kjæreste, når de kan få helt panikk av så lite som litt ansiktshår. Eller en skikkelig skjegge-klem.

Foto: Glen Musk

7. Ergophobia - fobi mot jobb

Dette må da være en fin fobi å ha om du er noe lat. Folka med denne fobien har en intens frykt for alt som er relatert til en jobb og et arbeidssted, og har, naturlig nok vil noen si, som regel vanskelighet med å finne seg en jobb.

Foto: SCANPIX

8. Hippopotomonstrosesquipedaliophobia - fobi mot lange ord

Okei, dette er bare ren ondskap. "Redd for lange ord, sier du? Ja, denne fobien må vi ha et ord på. La oss kalle det Hippopotomonstrosesquipedaliophobia". Oh, the irony.

Foto: Creative Commons

9. Pentheraphobia - fobi mot svigermødre

Denne kan vi faktisk forstå litt. Folk med denne fobien er rett og slett livredde svigermødre. Ikke så rart, de er jo ganske skumle..

Foto: SCANPIX

10. Chrometophobia - fobi mot penger

Folk med denne fobien er redde for å ha for mye penger. Ta det med ro folkens! Jeg kan gjerne ta dem, altså. Problem løst.

Foto: SCANPIX

11. Arachibutyrophobia - fobi mot at peanøttsmør skal klistre seg til ganen

Denne fobien er visstnok også sann. Vil si at den beste måten å unngå dette på er å droppe peanøttsmøret en gang for alle, men noen må visst utfordre skjebnen. Finnes det en egen fobi for brunost?

Foto: Creative Commons

12. Anatidaephobia - frykten for å bli sett på av en and

Mennesker med denne fobien er hellig overbevist om at uansett hvor de er eller hva de gjør- så blir de observert av en and. Ikke en fugl, ikke en katt - men en and. Ja vel, ja.

Foto: Flickr

13. Phobophobia - Fobi mot å ha en fobi

Selvfølgelig finnes denne fobien. Fobien mot å ha en fobi. Kan det bli en fobi, mon tro? Dette er meta på sitt beste.

Vet du om en fobi som burde stått på lista? Gi oss et hint på Facebook, for eksempel. Du finner oss her!