Det er ikke fjernt å forberede seg på litt innetid i løpet av sommeren, på denne delen av landet. Da er kino en sikker vinner! Vi bestemte oss for å sjekke hva som skjer på kinolerretet. Så er du forberedt!

Følg trd.by på Facebook

Slik ser sommerens premierer ut:

«Kjæledyrenes hemmelige liv»

Lurer du på hva de firbente gjør når de er hjemme alene? Det gjør vi! Det er de samme folka bak "Grusomme meg" og "Minions" som har laget denne.

Originalversjonen heter «The Secret Life of Pets», og blant andre Kevin Hart (Snowball), Louis C.K (Max) og Eric Stonestreet (det er Cameron fra Modern Family! Men i denne filmen heter han altså Duke!) har stemmene bak.

I den norske versjonen hører vi blant andre Thomas Giertsen som hovedrollehunden Max, Dennis Storhøi som den stamtavleløse Duke og Cecilie Steinmann Ness som nabohunden Fifi som har et veldig godt øye for Max.

Denne filmen er tillatt for alle, og varer i én time og 30 minutter. Premiere fredag 24. juni!

Glad i å gå på kino? Da har du garantert opplevd noe av dette.

«Martyrs»

Er du mer gira på litt blod, gørr og generelt litt dårlig stemning, er nok denne filmen noe for deg. Om du ser bort fra at denne har fått bare tre av ti stjerner på IMDB.. Denne ble nemlig sluppet i januar i USA. Smaken er som baken, og det er opp til deg om dette er noe for akkurat deg! Kritikerne har jo ikke alltid rett!

Dette er en nyinnspilling av den franske horrorfilmen med samme navn, fra 2008. (Denne fikk forøvrig 7 stjerner på IMDB!) Denne gangen er det en gjeng amerikanere som står bak.

I hovedrollen finner vi Troian Bellisario (mest kjent fra blant annet tv-serien «Pretty Little Liars»). Hun spiller Lucie som flykter fra kidnapperne sine, som har torturert henne.

Denne filmen har fått aldersgrense 18 år. Premiere fredag 24. juni!

Vi gir deg tips til 8 ting å gjøre i helga i Trondheim!

«Independence Day: Resurgence»

Keen på (nok en) katastrofe og veien mot (nok en) verdens ende? Da er nok denne noe for deg. Filmen foregår tjue år etter første«Independence Day» (med Will Smith i spissen). Romvesnene returnerer til tross for et enormt forsvarsprogram.

I hovedrollen finner vi lillebroren til Thor, Liam Hemsworth (Jake Morrison) sammen med Jurrasic Park's Jeff Goldblum (David Levinson).

Filmen har aldersgrense 12 år på grunn av «actionvold i et tydelig fantasiunivers». Premiere 1. juli, men er du litt utålmodig har den førpremiere fra 24.-26. juni!

Dette er nytt på strømmetjenestene

«Tarzan»

Med en ganske stjernespekket rollebesetning, er denne filmen en vi har store forventninger til.

Alexander Skarsgård blir oppdratt av aper og blir «en ond ånd», «ånden i trærne» og han som roper ganske høyt... bedre kjent som «jungelkongen Tarzan»!

Hans store kjærlighet Jane, spilles av Margot Robbie (henne ser vi også senere i sommer i Suicide Squad!). Christopher Waltz (kjent for å være den perfekte skurk. Har du ikke sett ham i Tarantinos «Inglourious Basterds»... gjør det nå!), spiller den kjipe, grådige, skurkete belgiske soldaten Captain Léon Rom. I tillegg er også Samuel L. Jackson med som George Washington Williams.

Vi gleder oss!

Filmen har fått aldersgrense 12 år, da den inneholder litt drøye voldsskildringer og kamphandlinger. Premiere 13. juli!

Disse 3 utestedene viser hver eneste EM-kamp i sommer

«Istid: På kollisjonskurs»

Sitronen som aldri lar seg ferdig skvise! Film nummer fem i rekka tar oss nok en gang med på tur! Denne gangen må favorittgjengen stanse en dritstor meteor fra å kræsje i Jorda. Det er selvsagt ekornet Scrats' feil, etter nook en mislykket jakt på eikenøtta si.

De norske stemmene er fortsatt Dagfinn Lyngbø, Otto Jespersen, Sven Nordin og Linn Skåber.

Denne filmen kan du trygt ta med kidsa, bestemor, oldemor eller far for å se. Tillatt for alle! Premiere 15. juli.

GUIDE: Her kan du spille shuffleboard i Trondheim

«Ghostbusters»

Kanskje en sitron som burde fått ligge i fred? Meningene er mange om 80-tallsfavorittens nye tilskudd. Vi håper likevel at Kristen Wiig, Melissa McCarthy, Leslie Jones og Thor... eller Chris Hemsworth da, er de vi vil ringe når vi får paranormalt besøk.

Det blir mer grønn gugge og nye onde spøkelser inntar New Yorks kriker og kroker.

Vi fant ikke noen aldersgrense på denne enda, men vil tro den havner på 12 år. Premiere 22. juli

«Bad Moms»

Det er ikke lett å være mor skal vi stole på Mila Kunis i rollen som slitne og ganske leie Amy Mitchell. Hun går sammen med to andre likesinnede (Kristen Bell og Kathryn Hahn) for å frigjøre seg fra ansvaret. Mom's just wanna have fun? Utenom «de perfekte mødrene» med Christina Applegate (Gwendolyn) i front.

Det er de samme folka som sto bak The Hangover som har laget denne. Det ryktes at også popstjernen som er på full vei tilbake, Ke$ha, er med i denne!

Filmen har premiere 29. juli.

Nå er det slutt for byens siste videoutleie

«Jason Bourne»

På jakt etter litt action? Matt Damon er tilbake som CIA-agenten Jason Bourne. Etter syv år på flukt må han ut igjen. Han begynner å huske hvem han egentlig er og vil finne den resterende delen av den skjulte sannheten.

Dette er film nummer fire i Jason Bourne-rekka. Den første kom i 2002 og Damon har hatt hovedrollen siden. (Samme år spilte han også hingsten Spirit, i animasjonsfilmen med samme navn. For et år!)

Sammen med Damon ser vi også Tommy Lee Jones (Agent K i Men in Black!), Julia Stiles (The Bourne Ultimatum, The Bourne Supremacy og ikke minst 10 Things I Hate Abou You!) og svenske Alicia Vikander.

Denne actionthrilleren har premiere 29. juli!

«Captain Fantastic»

(Aragorn...) Viggo Mortensen er tilbake! Han bor i skogen sammen med sine seks barn, langt borte fra sivilisasjonen. Plutselig tvinges de til å måtte ut i «den virkelige verden». De har aldri drukket Cola, spist kylling de slipper å slakte selv eller gått på skole.

Filmpolitiet på P3 har allerede anmeldt filmen og kaller den Mortensens beste på lenge. Terningkast fem ifølge deres anmelder Birger Vestmo!

Filmen har premiere 5.august.

«Store Vennlige Kjempe (SVK)»

... Eller «The BFG - Big Friendly Giant», er basert på boken med samme navn, skrevet av vår alles Roald Dahl. Den handler om en stor, skummel kjempe, som egentlig er ganske grei!

Disneyfilmen er regissert av selveste Steven Spielberg! Den store kjempen spilles av Mark Rylance (Bridge of Spies). Artigperene Jemaine Clement (Flight of the Conchords) og Bill Hader (Inside Out, Trainwreck) er også sentrale. 12 år gamle Ruby Barnhill spiller hovedrollen Sophie som får bli med hjem til kjempen!

Premiere 5. august!

5 serier du bør holde deg unna

«Suicide Squad»

Verdens farligste skurker slås sammen til en hemmelig gruppe som skal beseire en mystisk, uovervinnelig fiende.

Gruppa bestående av blant annet The Joker (Jared Leto), Harley Quinn (Margot Robbie), Deadshot (Will Smith) og Enchantress(Cara Delevingne), blir sendt ut fordi de ikke har noe å miste. De skal bare få skylda hvis noe går galt!

Dette ser definitivt ut til å bli en ganske bad ass superheltfilm!

Premiere 5. august!

Hvilke filmer gleder DU deg mest til?