Deadlines kilde hevder at Staunton (63) er i samtaler med produksjonsselskapet Left Bank Pictures om rollen, selv om en endelig avtale ikke foreligger.

Netflix vil ikke kommentere dronningryktene – som Daily Mail var først ute med å omtale.

«The Crown» følger den britiske dronning Elizabeth II gjennom livet. Claire Foy spilte henne i de to første sesongene, og i november – da tredje sesong hadde premiere i strømmetjenesten – var det Olivia Colman som tro til som monarken og også skal spille henne i fjerde runde av «The Crown».

Staselig med diadem: Imelda Staunton slik hun er å se i «Downton Abbey»-filmen. Foto: Jaap Buitendijk / Focus Features / handout

Det er foreløpig ikke gitt endelig grønt lys for sesong 5 og 6.

Deadline skriver at serieskaper Peter Morgan underskrev en stor avtale med Netflix i oktober, som kilder sier omfatter også to nye sesonger av serien.

Imelda Staunton er for tiden å se i norskregisserte «Maleficent: Mistress of Evil» og «Downton Abbey»-filmen - der hun spiller hoffdame på settet der ektemannen Jim Carter var mer kjent: Staunton er nemlig gift med «Mr Carson».

Blir det dronningrolle på Imelda Staunton, vil hun spille den britiske monarken i noen store kriser - blant annet det dronning Elizabeth kalte sitt «annus horribilis i en tale i 1992: Da Charles og Diana ble skilt, i likhet med datteren Anne, og Windsor Castle brant.