Tidligere har sterke krefter som Rolf Lassgård, Krister Henriksson og Kenneth Branagh prøvd seg som Henning Mankells politimann.

– Før vi begynte, måtte jeg klype meg i armen; «wow, skal jeg virkelig følge etter dem», sier 31-åringen til Expressen.

Men der de tre eldre kollegene spilte den voksne, fraskilte etterforskeren, skal Pålsson skal spille ham som ung – rett ut fra politihøyskolen i Stockholm og i uniformert tjeneste på gaten.

– Henning Mankell skrev om denne perioden, innen Wallander blir den Wallander vi kjenner. Så på en måte er det en «becoming Wallander»-historie, sier Adam Pålsson om «Young Wallander», som blir å se på Netflix til neste år. Innspillingen er i gang – i Vilnius, og med engelsk som språk i de seks episodene.

Adam Pålsson (t.v.) er nyeste Wallander-tolker ut, og følger etter Kenneth Branagh, Rolf Lassgård og Krister Henriksson - og gjør den kommende Netflix-serien på engelsk. Foto: Netflix / AP / TV 4 / Handout

Bak står nemlig Yellow Bird UK, som også laget «Wallander»-filmene for TV4 og BBCs serie fra 2008. På rollelisten er nesten bare briter å finne.

– Jeg tror de støvsuget Europa etter en Wallander, uten å vite helt nøyaktig hva de ville ha, sier Pålsson, som likte utfordringen.

Han fikk sitt gjennombrudd i serien «Tørk aldri tårer uten hansker», basert på Jonas Gardells selvbiografi, som NRK viste i 2013. Siden har han vært å se i «Broen», «Innan vi dör» og langfilmen «Ted – För kärlekens skull», der han spilte Ted Gärdestad.

Adam Pålsson har en liten rolle som lærerstudent i Dag Johan Haugeruds nye, kritikerroste og Venezia-viste film « Barn » – som har kinopremiere fredag.