Kjersti Tveterås har drevet med teater og skuespill siden hun var omtrent syv år gammel. Da begynte hun i Rogaland Teater, hvor hun ble værende frem til hun var myndig og vel så det.

– Jeg føler det er mitt andre hjem, kanskje til og med mitt første, sier hun.

Det var Bjørn Ravn Carlsen i Barne- og Ungdomsteateret som oppfordret henne til å søke på Teaterhøgskolen. Det er hun glad for i dag.

Skuespiller Bjørn (28) fra Trondheim: Jeg pleier å si at jeg har boxerne mine i LA, og sokkene i Trondheim

Kom endelig inn på Teaterhøgskolen

Fem forsøk måtte til før Tveterås fikk begynne på drømmeskolen. Innimellom forsøkene var hun innom tanken på andre yrker, som arkitekt og møbelsnekker - men så ble det altså skuespiller.

– Hvordan var det å komme inn?

– Det er nok det mest euforiske jeg har opplevd, sier hun.

Fått totalslakt

Tveterås har jobbet aller mest med teater, og det er også der hun føler seg mest hjemme. Da hun sa ja til TV-serien Nesten Voksen, hadde hun kun jobbet med film og tv to ganger tidligere.

Hun spilte i «Alt for Egil» og «Løvekvinnen» - og sistnevnte ble hun nominert til Amanda-prisen for.

Nå er hun altså aktuell i NRKs nye humorsatsing, Nesten Voksen, serien som har fått totalslakt i diverse medier - Dagbladet, for eksempel, ga terningkast to.

Dagsavisen ga terningkast en og skrev «at «Nesten Voksen» ikke evner å by på komiske situasjoner, noe man må forvente at en sitcom gjør».

Leser ikke anmeldelsene

Tveterås leser ikke anmeldelsene selv, men hun får likevel med seg hva som står.

– Det er selvsagt hyggelig å være med på noe som blir godt mottatt, men jeg har fått masse erfaring og fått jobbet med noen av de beste vi har, så det er jeg glad for, sier hun.

Hun tar anmeldelsene med fatning og håper at serien får en sesong til, hvor de kan gjøre forbedringer. Det tar tid å etablere en sånn type serie, mener hun.

Til tross for at anmelderne ikke har jublet, har serien blitt godt mottatt av seerne - og 755 000 fikk med seg premieren 6. januar. Det synes Tveterås er kjekt.

Er det noe som engasjerer deg ekstra mye? Skriv til oss! Send debattinnlegg til trd.by@adresseavisen.no