Nyeste runde «Den nye dyrlegen» blir å se fra 15. desember på NRK TV , men i mellomtiden er den første traileren ute for de utålmodige etter mer idyll fra landsbygda i England.

I fjerde sesong er Nicholas Ralph tilbake i rollen som den unge landsens veterinæren James Herriot, nå lykkelig gift med Helen, spilt av Rachel Shenton. Det blir også gjensyn med kjente karakterer som Siegfried Farnon, spilt av Samuel West, husholdersken Mrs. Hall (Anna Madeley) og Mrs. Pumphrey (Patricia Hodge) – og selv pekingeseren Tricki er tilbake, spilt av Derek.

Men Tristan Farnon er ikke å se, han er i militæret – for det er våren 1940 og krig i Europa. Dermed bringer Siegfried og James inn den nye dyrlegestudenten Richard Carmody, spilt av James Anthony-Rose, som får en litt uheldig start i Darrowby.

Helen og James Herriot i «Den nye dyrlegen» s sesong 4. Foto: NRK

En effektiv regnskapsfører, Miss Harbottle spilt av Neve McIntosh – kjent fra «Shetland» – entrer også «All Creatures Great And Small», som originaltittelen er. Og selv om James Herriot risikerer å bli utkalt som soldat, begynner han og Helen å tenke på å starte familie.

Det er syv episoder i fjerde sesong av «Den nye dyrlegen».