7. mars gjør Snusmumrikken seg klar til å kjempe for uberørt natur og mot strenge parkvakter.

Det norskutviklede spillet, basert på Tove Janssons univers fra Mummidalen, lanseres for Nintendo Switch og Steam samme dag, mens det planlegges lansering til mobil i løpet av 2024.

Etter at Nintendo denne uken hadde med det norske spillet i sin presentasjon av hva som kommer det neste halvåret, har selskapet bak, Hyper Games, opplevd stor pågang.

– Det er veldig stas. Det er ikke hver dag at norske spill får være med der, om det har skjedd noensinne. Det er alltid en risiko å forsvinne litt i bakgrunnen som en liten utvikler, men vi er veldig fornøyd med den oppmerksomheten vi har fått så langt, sier Hyper Games-sjef Are Sundnes til nettstedet Gamer.

Are Sundnes, sjef for den norske spillutvikleren Hyper Games, som har jobbet med spillet fra Mummidalen i fire år. Foto: Hyper Games / Handout / NTB

Selskapet har jobbet med «Snusmumrikken: Melodien i Mummidalen» i fire år og fikk blant annet i 2021 det til da største enkelttilskuddet Norsk filminstitutt har gitt til et spill – fem millioner kroner.

«I stedet for vold- og overlevelsesmekanismer byr det på store mengder utforskning, atmosfære, puzzles og historiefortelling», het det fra NFI-konsulenten.