Mystery Chambers er en helt ny aktivitet i Trondheim sentrum. Det hele går ut på at en gjeng på mellom to og seks personer blir stengt inne på et rom, og må løse oppgaver, koder og samle nøkler for å komme seg ut.

Jarle Kvåle åpnet Trondheims første «escape room» sammen med noen kompiser, og tror det kan bli en populær attraksjon i byen.

Lik trd.by på Facebook

- I London er det nærmere et halvt års ventetid, i Bergen er en like populær som Fløyen på TripAdvisor og i Oslo har de åpnet mange rom med forskjellige tema den siste tiden, sier han og legger til:

- I Trondheim går det gjerne i bowling og kino. Byen trenger noe litt mer aktivt.

Gira på å komme i god form denne høsten? Da kan jo Rachel Nordømmes 7 favoritt joggeløyper i Trondheim være en god start

Vanskelig

Ideen kom fra flashspill på internett der man letet etter gjenstander for å løse oppgaver og koder, og dermed komme seg videre i spillet. I 2006 kom det første virkelige rommet.

- Før var det noe man spilte på nett, nå er det en sosial aktivitet hvor man må samarbeide for å komme seg ut. Det er relativt vanskelig, og bare 20 til 25 prosent klarer å løse oppgaven, forteller han.

Kvåle håper de kan tilby et morsomt alternativ til de aktivitetene som allerede er i byen, og de kan treffe en bred målgruppe.

- For alt fra studentgrupper, bursdager og utdrikningslag kan dette være en kjempemorsom og annerledes aktivitet. Det blir ofte mye adrenalin i sving, og det er alltid moro, sier han.

Høsten er en nydelig årstid: her er 5 aktiviteter som garanterer høststemning

Tema i rommet er basert på historien om spøkelsesmunken i Nidarosdomen. Foto: Tor Erling Vassrusten/Facebook/Mystery chambers

Spøkelsesmunk

Mysteriekammeret i Trondheim baserer seg på lokal historie, og det høres nesten ut som man kommer inn i et spøkelseshus.

- Her er tema bygd opp rundt spøkelsesmunken i Nidarosdomen, som visstnok ble observert både på 20- og 50-tallet, og skulle tatt kvelertak på besøkende i katedralen. Når døren slår igjen skal deltakerne finne munkens hemmeligheter, forklarer Kvåle.

Han mener tematikken er skumlere enn selve rommet. Og forteller at internasjonalt drar de det lenger, og lager virkelig skumle mysterierom.

Kreative folk i Trondheim: her er byens sykeste wifi-navn!