Avicii, eller Tim Bergling som han heter, la tirsdag morgen ut et langt budskap på sin Facebook-side, der han innleder med å takke fansen for å ha latt ham oppfylle «så mange av sine drømmer».

Følg trd.by på Facebook

Deretter fortsetter han å takke alle som har vært med på å jobbe ham fram, så vel som musikkolleger, musikere og låtskrivere.

Avicii skriver videre at hans «vei har vært fylt med suksess, men den har ikke vært uten humper heller».

Selv om han tidligere har slitt med helsa, later han for to uker siden til å ha tatt en beslutning. Da var han ute på kjøretur tvers over USA med venner og arbeidskolleger, «bare for å se og tenke på ting på en ny måte».

– Det hjalp meg virkelig til å innse at jeg trengte å gjøre forandringen som jeg har strevd med en stund». Mine valg og min karriere har aldri vært drevet av materielle ting. Jeg vet jeg er velsignet som har fått reise rundt i hele verden og opptre, men jeg har for lite igjen av et ekte menneskes liv bak artistfronten, skriver Avicii, som lover at han «aldri vil gi slipp på musikken».

– Jeg har bestemt meg for at denne runden i 2016 blir min siste turné og mine siste konserter. En del av meg kan aldri si aldri, jeg kan komme tilbake, men jeg vil ikke gjøre det med det første, heter det videre på Facebook-kontoen hans, der han også oppgir et mobiltelefonnummer så folk kan tekste ham.

Avicii drar i gang en stor turné 1. april i Dubai, før han opptrer i mai og juni i USA, og deretter setter kursen mot Europa til sommeren.