Spillindustrien har hatt en voldsom utvikling siden 80-, og 90-tallet, og du kan trygt si at med dagens teknologi har vi havnet på en smalere sti.

Se hele historien til utviklingen av fotballspillene i videovinduet i toppen av saken.

Lik trd.by på Facebook!

Men har du fremdeles et hat/elsk-forhold til noen av disse kremtitlene fra arkivet? Kom, så bredsider vi ned memory lane!

1. Nintendo World Cup (NES)

Selve diamanten av spill med begrenset fotballforståelse. Spillet ble, originalt nok, utgitt til nettopp Nintendo, og gjorde brassesparket til allemannseie.

Sjekk hvilket utested som mister skjenkebevillingen!

Spillerne på banen beveger seg i samme hastighet som en senior med rullator gjør i frysedisken på Helgø.

Om du ikke lar deg sjarmere nevneverdig av skli-taklinger som minner mer om et attentat, så kan du la denne tittelen bli liggende igjen som et fjernt minne i hukommelsen.

2. Sensible Soccer (SNES)

Sensible Soccer er et hjørnespark i lysken på alt som heter realisme.

Og vi elsker det.

Størst sannsynlighet for å skåre har du om du stiller deg rundt midtsirkelen og trykker inn den blå SNES-knappen med hud og hår. Vips, så ordner vinden resten.

Og folk kjaste om at David Beckham drev med nybrottsarbeid da han nettet mot Wimbledon fra 50 meter i 1996? Han hadde garantert varmet opp med en runde Sensible Soccer på Super Nintendoen først.

3. Super Soccer (SNES)

Et herlig spill med en temamusikk som setter seg på hjernen til langt etter fjøstid.

Om du klarer å utkonkurrere alle motstanderne du møter på din vei, er dommeren korrupt nok til å ta fra deg pokalen og sende deg i en siste dyst mot selveste Team Nintendo. Og det er først her vi får kjenne på kroppen hva som mentes med «Nintendo difficulty».

Alle keeperne har hockeysveis og reflekser som en tiger på speed, men det hindrer deg neppe fra å score en 20-30 mål den første timen.

4. Champions World Class Soccer (Sega Genesis)

Sega melder seg på i kampen om det rareste fotballspillet og den lengste tittelen. Animasjonen er egentlig ikke så aller verst, men totalopplevelsen er et evig rør. Det har sin sjarm, men det har solbrenthet også.

5. Super Kick Off (Sega Mega Drive)

Dette spillet ble markedsført som det største fotballspillet i Europa, men dette må ha vært ment som en spøk. Ballkontrollen er omtrent like stødig som å prøve å drible nitten mann i en telefonkiosk med en badeball.

Med de rette fingerferdighetene skal du alltids klare å skru ballen i krysset, men mestringsfølelsen blir større på løkka.

Nice try, Sega.