- Barneproduksjon i Hollywood er en veldig kul opplevelse, og setter ting i perspektiv. Her må du kaste ut alt du har lært fra skuespillerskole og bare spille teater på høyt plan. Jeg så det som en veldig fin mulighet til å kunne leke meg, sier Bjørn.

Følg trd.by på Facebook

trd.by har tidligere skrevet om Bjørn Alexander som har jobbet med flere Oscar-vinnere i USA. Han har blant annet vært med i såpeserien «Glamour», spilt i filmen «The Library Book» sammen med Adrien Brody og filmen «Paradox» som kommer ut i april. Nå har han gjestet Nickelodeon-serien «Game Shakers».

Visste du at Gosling var egentlig en nødløsning i «The Notebook»?

- Ikke noe for meg

Det er agenten til Bjørn som gir han beskjed om roller han tror han passer til. Agenten oppdaget er rolle på Nickelodeon-serien, og det var dette som skjedde.

- Når jeg leste beskrivelsen tenkte jeg «njaa», jeg vet ikke om dette er noe for meg, men hvorfor ikke? Jeg møtte opp angående serien klokka 11 på en torsdag, og tre timer etter fikk jeg bookingen. Dagen etter måtte jeg stå klar på set klokka sju på morgenen. Ting går veldig fort her, sier han.

Dette vet vi om sesong 5 av «Prison Break».

Bjørn Alexander og Hilty Bowen som spiller værdama. Hun har vært med i seriene «Scandal» og «Baby Daddy». Foto: Privat

I serien er det to jenter på 12 år som starter et multimillionær spillselskap sammen med en rapper som kaller seg Double G. Bjørn beskriver skuespillerne i serien som utrolig profesjonell.

- Det er noen av de mest proffe skuespillerne jeg har jobbet med. De vet akkurat hva de gjør, leser manuset én gang og virker som de kan alt. Og den komiske timinga deres er helt fenomenal. Jeg tenkte: pokker, hadde bare jeg vært så profesjonell, sier han.

«Dra til Oslo for jobb», sa alle. Men disse unge filmskaperne nektet.

- Spiller meg selv

I episoden Bjørn er med i, spiller han en mann som heter Jeremiah. Game Shakers-gjengen reiser til Alaska i episoden for å finne noen som har spilt spillet deres ulovlig. Han som har gjort det nekter å slette med mindre han får en date med den lokale værdama i Alaska.

- De dukker opp på nyhetssettet der Jeremiah er innspillingsleder. Han er en småirritert type, men veldig lett å bestikke og gjør alt for tips. Det er en veldig morsom rolle, jeg trengte egentlig bare å spille meg selv, ler skuespilleren.

Har du glemt disse 90-talls-seriene?

Bjørn utenfor traileren sin på settet. Foto: Privat

Foreløpig har han kun vært med i én episode, men han fikk signal om at hvis det dukket opp mer som skulle foregå på Alaska-settet, kunne han bli ansatt igjen.

- Det hadde selvsagt vært gøy og fått jobbet med gjengen igjen, men det er ikke noe jeg tror skjer med det første. For meg var det den ene episoden, som var en kjapp og kul jobb. Nå venter jeg på at det skal komme et nytt, spennende prosjekt, sier han.

Bjørn har flere ting på agendaen. Han har nettopp vært i et møte angående en spillefilm som han ikke kan si så mye om. Ellers jobber han også med å utvikle to norske prosjekt, sammen med en norsk produsent.

- Så lenge jeg får ting til å gå rundt, fortsetter jeg å være her. Likevel skulle jeg ønske det var mer ting jeg kunne gjøre i Norge, jeg trives veldig godt der, sier skuespilleren.

Sex, dop og masse musikk: Slik er HBOs nye storsatsing.