For du vet du er en «90-tallsunge» når…

…du hadde samleplater som Absolute Music, McMusic, Yabba-dabba-dance og Love Collection: I avdelingen for ymse, dukket det også opp noe mer spesialiserte samleplater, som Smurfehits – hvor man sang hitene på heliumnorsk, og Pan Pipe Moods – hvor ei røys med de største balladene ble oversatt til panfløyte.

MIN FØRSTE CD: Det var Absolute Music 9. Med høydepunkter som Relight My Fire (Take That) og Relax (Frankie Goes to Hollywood).

Fun fact 1: Sjekk ut Absolute Music på Wikipedia. Her er det faktisk en Wiki-side på alle platene. Internett ftw!

Fun fact 2: Visste du at det finnes en samleplate av sameleplata? The Best of Absolute Music!

Lik trd.by på Facebook

…du samlet på tyggi-klistremerker. Husker du? For jentene var det Helena og gutta. For gutta var det…. Ja, hva var det egentlig dere samlet på?

…du gikk med klær med giga-logoer: Jo større, jo bedre. Adidas, Umbro og Fila var da shit.

....gjerne med Buffalo-sko til: Vi kommer heller ikke unna disse. Til og med gutta gikk med det.

GODKLUMP: Ja, Buffalo-skoene må nevnes når vi snakker om 90-tallet. Og du kan fortsatt kjøpe deg et par. Foto: Shoppingspree.dk.

…du hadde Grandis og skumkake i barneselskapet - hjemme. Ingen hadde hørt om noe McDonalds, Kaptein Sabeltann og Leos Lekeland!

…du spilte pog. Ok. Husker du pog? De små runde papp-greiene. Også var det om å gjøre å vinne flest mulig med «slammeren». Ah. Friminuttet var aldri det samme uten. Det finnes fortsatt en haug på eBay! Løp og kjøp!!!

STORSPILLER: Så stor samling hadde jeg aldri. Ikke du heller? Da kan du sikre deg en kjempesamling på eBay om du vil. Foto: Ebay.

…du gikk med høye sokker: H20-sokkene var de aller kuleste. USA-sokker var også dødsfett (men rynket du dem ikke på den rette måten, var du ute igjen).

…du samla på pins: Nordmenn ble helt galne etter pins under OL i Lillehammer i 1994. Det var om å gjøre å ha flest mulig, og de skulle helst pryde en eller annen diger filtcaps-/hatt du kunne bruke som hang på et godt synlig sted på jente-/gutterommet.

PINSMENIGHETEN: Jada. OL på Lillehammer skapte et marked for pins som var helt utrolig. Her blir pins til salgs dandert lekkert utover snøen, gitt. Foto: Scanpix

…du leide VHS-film: Kidsa i dag vet ikke hva vi snakker om en gang. Men ukas store høydepunkt var å leie film på fredagen. Tok cirka to timer å bli enige om den éne film vennegjengen skulle se, men det var en del av helgeritualet.

...du gikk med scrunchie: Helt utrolig, men den schtøgge stoffstrikken gjorde faktisk comeback for en stund tilbake. Andre hårfrisyrer verdt å nevne: Kelly i Beverly Hills-sveisen, Friends-Rachel-sveisen (selvfølgelig) - og for gutta var det rottehale, armycut og boyband-midtskill. Oh yeah!

…du har sett alle Skrik-, I Know What You Did Last Summer-og og American Pie-filmene: Og hvis du syntes de var bra da – IKKE se dem nå.

NUMMER 4: Ja, det ble en del av dem, ja. Neve og David var i dem alle sammen.