Tenker du at sofakroken blir god å finne selv om dagene blir lysere? Vi har tatt en titt på serievåren. Elisabeth Moss er tilbake, og to svenske godbiter underholder også bra.

Nedtellingen er også begynt til fjerde og nest siste runde med «Stranger Things».

«Slow Horses» (Apple TV)

Humoristisk spionthriller der Gary Oldman spiller sjef i en avdeling innenfor britisk etterretning, som fungerer som dumpeplass for mistilpassede agenter. Til tross for dette havner gjengen hans, bestående av klønete spioner, ofte i sentrum for actionfylte begivenheter.

«The Outlaws» (Amazon Prime)

Stephen Merchant er tilbake med et eget TV-prosjekt. Se opp for «The Outlaws». Foto: Taylor Jewell/Invision/AP

Komiserie om en pussig gjeng, spilt av blant andre Stephen Merchant og Christopher Walken, som må trå til med samfunnstjeneste sammen. Serien er Ricky Gervais gamle samarbeidspartner, Stephen Merchant, første prosjekt på snart ti år.

«Vi i villa» (Discovery+)

Mattias Nordkvist spiller en mann som har sitt å stri med midt i villaidyllen i den svenske serien «Vi i villa». Foto: Discovery+

Mattias Nordkvist spiller en mann som ikke trives i villaidyllen. Når datteren blir utsatt for mobbing, mister han all kontroll og begynner – på ymse vis – å trakassere naboene. Henrik Schyffert har regissert den svenske serien.

«Tokyo Vice» (HBO Max)

Her ser vi Ansel Elgort i en scene fra «Tokyo Vice». Foto: Eros Hoagland/HBO

En «based on a true story»-historie, der Ansel Elgort spiller hovedrollen som amerikansk journalist som tar seg inn i japansk mafia. Michael Mann har regissert seriens pilot.

«Anatomy of a Scandal» (Netflix)

Sienna Miller spiller politikerkone i hardt vær i «Anatomy of a Scandal». Foto: Ana Cristina Blumenkron/Netflix

Sienna Miller spiller den privilegerte politiker-hustruen Sophie, hvis liv faller sammen når ektemannen hennes blir anklaget for en grov forbrytelse. Serien baserer seg på boken med samme navn, av Sarah Vaughan.

«Roar» (Apple TV)

Alison Brie medvirker i antologiserien «Roar». Foto: Jordan Strauss/AP/TT

En antologiserie bestående av åtte frittstående episoder, som beskrives som «mørke og morsomme feministiske fortellinger». Med Nicole Kidman, Alison Brie, Cynthia Erivo med flere. Bak står den samme gjengen som har gitt oss «Glow».

«Russian Doll», sesong to (Netflix)

Natasha Lyonne er tilbake i andre sesong av «Russian Doll». Foto: Netflix

I den første sesongen av «Russian Doll» havnet Nadia (Natasha Lyonne) i en tidsloop, og ble tvunget til å gjenoppleve sin egen død gang på gang. Den nye sesongen starter med en minst like forvirret Nadia – som baler med tiden i en T-bane-stasjon.

«Gaslit» (premiere 24. april, Starz play)

Sean Penn spiller president Nixons justisminister John N. Mitchell og Julia Roberts spiller kona, Martha, i serien som skildrer de mer ukjente sidene ved 70-tallets Watergate-skandale.

«We Own This City» (premiere 25. april, HBO Max)

Jon Bernthal spiller korrupt Baltimore-politi i «We Own This City». Foto: HBO

Her skildres Baltimores politiets oppturer og nedturer, basert på Baltimore Sun-journalisten Justin Fentons gransking. Manuset er blant annet skrevet av «The Wire»-skaperen David Simon.

«The Offer» (premiere 28. april, Paramount+)

Den biografiske miniserien skildrer produsenten Albert S Ruddys erfaringer med produksjonen av klassikerfilmen «Gudfaren». I rollene ser vi blant andre Miles Teller, Matthew Goode og Juno Temple.

«Shining Girls» (premiere 29. april, Apple TV)

Elisabeth Moss spiller journalist i thrillerserien «Shining Girls». Foto: Richard Shotwell/AP/TT

I denne thrillerserien spiller Elisabeth Moss en reporter som undersøker en rekke drap i Chicago, som viser seg å ha koblinger til hennes egen fortid. Serien bygger på romanen «The Shining Girls», signert Lauren Beukes, men handlingen er i serien satt til nåtid.

«Clark» (premiere 5. mai, Netflix)

Netflix-serien Clark gir deg historien som var opphavet til begrepet Stockholmsyndromet.

Kjendisforbryteren Clark Olofssons utrolige liv er blitt TV-serie med Bill Skarsgård i hovedrollen. Serien følger mannen som har gitt opphav til begrepet Stockholmsyndromet, og regien er ved Jonas Åkerlund. I rollene ser vi også Adam Lundgren, Björn Gustafsson, Sandra Ilar og Wilhelm Blomgren.

«Stranger Things», sesong fire (premiere 27. mai, Netflix)

Fjerde sesong av TV-serien «Stranger Things» har global Netflix-premiere 27. mai. Ifølge serieskaperne Matt og Ross Duffer har denne songen vært den mest krevende – men også morsomste – å lage. Dette er nest siste kapittel ut i den svært populære Netflix-serien, som er full av 80-tallsreferanser og overnaturlige elementer.