Denne uken er det vinterferie, og mange har tatt turen bort fra byen mens skolene har stengt. Er du derimot igjen i Trondheim og ikke så gira på å fylle hele uka med Netflix, har vi funnet noen gode alternativer. Her er 7 ting du kan gjøre i Trondheim i vinterferien!

Følg trd.by på Facebook

1. Ta på deg skøytene

Det er jo tross alt fortsatt vinter, og med byens titalls isbaner er det mye moro i vente for deg som vil ha litt aktivitet utenom det vanlige. På kommunens nettsider kan du se når banene ble vannet sist, og finne deg din favorittbane.

På flere av stedene kan du leie skøyter om du ikke har selv. Ta med deg enn venn, lek litt og avslutt med en kopp kakao.

Skøyter er gøy! Spesielt om det er maaange år siden sist.

2. Inviter på middag

Plukk opp telefonen, og ring noen gamle venner. Inviter de på noe godt å spise, og ha en sosial og hyggelig kveld. Hva med å ta fram et godt gammeldags brettspill?

Hva med å bare invitere venner til middag? Foto: Shutterstock

3. Dagstur til Vassfjellet

Vassfjellet har åpent hver dag i vinterferien og lover gode forhold. I tillegg er det meldt snø senere i uka, så er du tidlig ute kan du til og med få deg litt pudder på kjøpet. Man trenger ikke nødvendigvis dra så langt for litt skiferie-følelse!

Det går også skibuss fra Trondheim hver hverdag i vinterferien klokken 09.00 og 11.00.

Forholdene ligger til rette for fantastiske dager i skianleggene i Trøndelag. Vassfjellet er nært og fint for en dagstur på ski eller brett. Foto: Glen Musk

4. Gå på kino

Trondheim kino tar absolutt ikke vinterferie, og popper popcorn for fulle mugger hver dag i ferien. Hva med å få med seg den norske storfilmen Birkebeinerne, som går hver dag i vinterferien? Med Jakob Oftebro og Kristofer Hivju i hovedrollene.

Kinoen har i tillegg ekstra lange åpningstider i helga som kommer og viser også nattkino.

Birkebeinerne går på kino denne uken. Foto: Filmweb

5. Ta deg et bad

Vil du bade uten frostskader kan du ta turen til Pirbadet. Siden det er vinterferie må du nok belage deg på en god del andre besøkende også, men ingenting er som en dag med litt avslappende svømming.

Eventuelt kan du øve inn den perfekte vannsklie-teknikken sånn du har den klar til neste badeferie.

Okei, du blir neppe alene på Pirbadet. Men om du er badeglad er det perfekt aktivitet i vinterferien. Foto: Ivar Mølsknes

6. Bruk tiden fornuftig

Dette punktet høres kanskje kjipt ut, men tenk deg hvor mye plass du får for deg selv om du bruker ferien på trening! Treningssentrene har jo stort sett vært fulle siden nyttårsaften, men i vinterferien tipper vi at frafallet blir stort.

Så ta deg god tid og kos deg på trening. Etterpå kan du jo belønne deg selv på en av byens kafeer.

Starten av januar er populær for å komme i gang med trening. I vinterferien får du nok plassen mer til deg selv. Foto: Fotolia

7. Fyll opp kultur-kvota

Har du lyst å komme deg ut og fylle på kultur-kvota finnes det også gode laternativ denne uka. Mandag kveld har Sivert Høyem konsert i Olavshallen og det blir garantert god stemning. I tillegg har trøndelag teater blant annet forestillingen Doppler som ifølge anmelderne er veldig underholdene.

Sjekk ut denne guiden for flere alternativer!

Teateroppestningen av Erlens Loes Doppler får gode kritikker. Foto: RICHARD SAGEN

Vil du ha flere guider?

Her finner du utestedet for deg i Trondheim!

Og her finner du byens billigste halvliter

Og byens billigste kaffe!