Den nye musikktjenesten skal ifølge Bloomberg technology hete «Remix», og skal være klar til mars 2018. Med «Remix» skal Youtube ta opp kampen med rivalene Spotify, Tidal og Apple Inc.

Brukes allerede mest til musikk

Tek.no har også omtalt saken. Bloomberg melder via anonyme kilder at den nye musikktjenesten skal ha inngått avtale med Warner Music Group, som er et av verdens største plateselskaper.

Spotify og Apple Music's sine betalte musikktjenester har bidratt til en forbedring i musikkbransjen, som ifølge Bloomberg igjen vokser etter to tiår med nedgang. De forklarer også at nettopp Youtube tidligere har fått kritikk for at de ikke betaler nok igjen til bransjen, sammenlignet med hvor mange som bruker streamingtjenesten for å høre på musikk. Det skal faktisk være dét Youtube brukes mest til, med omtrent en billion brukere i måneden.

Med Youtube-elementer

Likevel er det ikke på grunn av manglende vilje hos Google at dette ikke har blitt noe av tidligere. De skal nemlig ikke ha hatt samme suksess som andre musikktjenester med å få i avtaler med plateselskaper i boks.

Tidligere har de prøvd seg med tjenester som Google Play Music i 2011, Youtube Music Key i 2014 som ble til Youtube Red i 2016. «Remix» får ei betalingsløsning.

Den nye tjenesten blir ifølge nettstedet bli mer likt Spotify men samtidig ha elementer fra Youtube, med blant annet videoer.