Det er støttegruppen Help IDPN som arrangerer støttekonserten til inntekt for psykisk utviklingshemmede barn i Nepal onsdag denne uka. Vernepleier Lars Olav Botten er styremedlem i organisasjonen, og har selv sett behovet for hjelp.

Lik trd.by på Facebook

- Nepal sliter etter jordskjelvet og det rammer i stor grad psykisk utviklingshemmede barn. Det er lite kunnskap om de ulike sykdommene og det å ha barn som er annerledes enn andre er svært tabubelagt, forteller Botten.

Penger til hjelpesenter

Inntektene fra inngangsbilletten til konserten går direkte til arbeidet med et hjelpesenter for de rammede barna.

- Det er sårt behov for hjelp, da den nepalske staten ikke stiller opp nok. Vi har fått støtte av både Trondheim kommune og Byscenen for å holde konserten, som gjør at alle pengen fra billettene går direkte til hjelpearbeidet, sier Botten.

På scenen denne kvelden har flere trønderske artister tatt turen for å støtte prosjektet. Blant noen av artistene er The Fjords, Martine Rygvold, Texum og Wolfgang.

Dobbel Spellemann-vinner Monica Heldal kommer til Trondheim snart. Men hun kommer ikke alene.

Håper på fulle hus

Nå håper arrangørene at flest mulig setter av onsdag kveld fra klokken 18.00.

- Det er plass til rundt 600 mennesker, men vi har et håp om at så mange som 300 kommer. Det beste hadde selvsagt vært fulle saler, så vi håper så mange som mulig vil støtte dette og nyte en kveld med god musikk, sier Botten.

Nylig ble det klart at denne plateaktuelle popartisten kommer til Trondheim. Og det er hennes største drøm, sier hun selv.