I sin siste Ios-oppdatering har Facebook lagt til ny funksjonalitet som gjør det mulig å legge tekst og emojis på bilder. Pluss på muligheten for å svipe mellom ulike filtre, og det hele lukter Snapchat lang vei.

Neppe noen tilfeldighet, Facebook som forgjeves la 18 milliarder på bordet for den sterkt voksende og populære bildedelingstjenesten, uten å få napp.

Med sine nærmere 1,5 millioner norske brukere er Snapchat på kort tid blitt det nest største sosiale mediet etter Facebook og deres 3,2 millioner brukere, ifølge tall fra Ipsos MMI.

Kommunikasjonsrådgiver og ekspert på sosiale medier, Hans-Petter Nygård-Hansen, er da heller ikke tvil om at Facebook har hatt Snapchat i tankene med de nye bilderedigeringsmulighetene.

- Snapchat-linken er åpenbar og den nye funksjonaliteten viser hvordan Facebook hele tiden ønsker å gjøre tjenestene sine mest mulig interessante og relevante, ikke minst blant de yngste brukerne.

Messenger neste?

Nygård-Hansen mener implementeringen også er interessant med tanke på Facebooks Messenger-app, og implementering av tilsvarende funksjonalitet i denne.

- Messengers venne-til-venne-profil ligner mer på Snapchat, og vil med denne typen bilderedigering kunne bli en Snapchat-konkurrent. Det er i det hele tatt imponerende hvordan Facebook hele tiden tester og prøver ut ny funksjonalitet og utnytter elementer og verktøy fra sine ulike tjenester og plattformer om hverandre.

Facebook selv har ikke sagt noe om de nye endringene, men snarere vært svært tause om den siste oppdateringen. Det er også uklart om de nye bilderedigeringsmulighetene gjelder alle Ios-brukere og når Android-brukerne får de nye redigeringsmulighetene.

De nye mulighetene

Med den nye Ios-oppdateringen av Facebook-appen på plass, vil du få opp et animert ikon nederst i venstre hjørne når du skal legge ut et bilde på Facebook.

Trykker du på dette får du opp en redigeringsmeny som inneholder både en tekstfunksjon, ikke ulik den Facebook bruker i sin Slingshot-app. Du kan velge farge på teksten og enkelt tilpasse størrelse og plassering i bildet.

Noen mulighet for å håndskrive med fingeren rett på skjermen finnes enn så lenge ikke, her er det tastaturet som gjelder.

Du kan også legge inn ikoner eller etiketter som Facebook kaller det, og som de har brukt i sin Stickered-app som ble lansert før jul. I en egen etikettbutikk kan du laste ned flere etiketter.

Det finnes også diverse filtre, om enn ikke så mange og veldig spennenede, som du kan svipe mellom for enkelt å se forskjellen.

I etikettbutikken kan man laste ned en mengde ulike symboler. Foto: skjermdump