Stortalentet Ariadne Loinsworth – bedre kjent som Ary – fra Byåsen i Trondheim har laget vignettmusikken når NRKs nye tv-drama «Nobel» ruller i gang neste uke.

«The Sea» gis ut fredag, men er allerede nå å høre på Youtube (se introen i vinduet over).

«If you ever reach the bottom of the sea, don't look for me, I will be dead, long gone» , lyder Arys stemme – til dramatiske svarthvittbilder fra serien.

Følg trd.by på Facebook

Veldig spennende

– Jeg hadde en fiks ferdig låt som produksjonsselskapet fikk høre. De syntes den passet veldig godt til serien, sier Ary til Adresseavisen.

Selv har hun sett første episode og beskriver serien som veldig spennende.

– Jeg ble glad da jeg så den. Følelsene i musikken og serien passer veldig godt sammen, sier hun.

ARY: - En fan har sagt at han blør for meg

– Unik musikalsk signatur

MUSIKALSK DRAMA: Stjerneskuddet Ary fra Trondheim lydlegger introen på NRKs nye dramasatsing «Nobel». Her fra Pstereofestivalen i August.

– Vi ønsket en musikalsk unik signatur for serien som kunne stå ut i Norge og som også kunne gjøre seg merket internasjonalt», sier produsenten av «Nobel», Håkon Briseid i Monster Scripted, som har produsert serien på oppdrag for NRK.

«Nobel» har Aksel Hennie i hovedrollen, og er allerede solgt til en rekke land som USA, Spania, Frankrike, Sverige og Danmark. Dette er NRKs nye dramastorsatsing, med «Kampen om tungtvannet»-regissør Per-Olav Sørensen som regissør.

Dermed falt valget på Ary, som er blant en håndfull såkalte Spotlight-artister på Spotify i år og blant annet sto på Øya- og Pstereo-scenen i august.

Highasakite-konserter utsolgt på under to minutter

Svigermor var på Pstereo

Pstereo-konserten fikk terningkast fem fra Adresseavisens anmelder, som blant annet skrev: «Det er mye som skiller Ary positivt fra sine mange kolleger innen elektropop. Aller mest en tydelig personlighet»

– Svigermora mi var på Pstereo, så jeg var ekstra nervøs. Jeg syntes det gikk både bra og dårlig. Vi hadde en del tekniske problemer, men kom oss gjennom konserten. Jeg hadde lyst til å vise meg fram på en ekstra bra måte ettersom det var i hjembyen, sier Ary.

Brage Tobias (13) er Trondheims «mini-Kygo»

Gleder seg til fortsettelsen

Ary har fått mye oppmerksomhet for låten «Higher», som fulgte suksessen med Carl Louis-samarbeidet på «Telescope» fra i fjor.

Artisten sier hun planlegger å gi ut enda en ny sang i løpet av høsten.

– Jeg er for tiden i studio og prøver å få ferdig musikk som jeg har jobbet med en stund. Det blir nok færre konserter den neste tiden, men til våren og sommeren skal vi ut og spille igjen, sier Ary, som understreker at det har vært kult å jobbe med vignettmusikken til «Nobel».

– Det er veldig gøy å se at musikken min kan bli brukt på andre arenaer enn konsertene mine.

Dette må du vite før du tar opp mobilen på konsert