90-tallet hadde mye å by på når det kom til tv-serier. Her har vi samlet en liten dose mimring, med noen kjente og glemte serier.

1. Sinbad Sjøfareren

Fugledamen Maeve, Sinbad og Doubar fra "The Adventures of Sinbad". Foto: Skjermdump Youtube

Husker du hunken Sinbad Sjøfareren, som sloss med dårlig animerte monstre, og hadde en lekker fugledame ved sin side?

Hvem kan glemme hans barske medhjelper Doubar? Dette er "The Adventures of Sinbad", en populær serie som gikk på TV 2 gjennom store deler av 90-tallet.

2. Beverly Hills 90210

Hvem kan glemme Brandon, Brenda og Dylan? Foto: NTB Scanpix

En av de største seriene på 90-tallet var "Beverly Hills 90210", forløperen til moderne ungdomserier som "The O.C."

I denne serien møtte vi søskenparet Brenda og Brandon Walsch, som vokser opp med sine venner i California. Husker du Brian Austin Green, som spilte karakteren David Silver? Han har i dag klart å kapre selveste Megan Fox!

Andre serier i samme sjanger var "Dawsons Creek" og "Sunset Beach". Og hvem kan glemme såpeserien "Passions", som var en blanding av sci-fi og "Glamour".

3. Family Matters

Steve Urkel var kanskje ikke populær hos damene, men iallefall hos tv-seere! Foto: Skjermdump Youtube

Husker du supernerden Steve Urkel, som kunne gå inn i en maskin og bli kjekkasen Stefan? Da husker du serien "Family Matters". Denne merkelige humorserien startet i 1989, og varte ut nesten hele 90-tallet.

I dag er "Steve" (Jaleel White) en c-skuespiller, som dukker opp i biroller her og der. Hvis du likte "Family Matters", var du kanskje også fan av "Cooper og gjengen" og "Moesha"?

4. Twin Peaks

Kyle MacLachlan spiller den eksentriske hovedkarateren Dale Cooper. Foto: Skjermdump YouTube

"Twin Peaks" er i dag ansett som en av verdens beste tv-serier, med en rate på hele 9/10 på IMDB. David Lynchs mesterverk utforsker småbyen Twin Peaks ved grensen til Canada, og den mystiske forklaringen rundt Laura Palmers død. Serien blander surrealisme med krimsjangeren, og er ansett som en banebrytende klassiker.

5. Grøsserne

Grønt slim, hagenisser som ble levende, og monstre som så ut som Halloween-masker fra Nille.

Dette var serien "Goosebumps", kjent som "Grøsserne" på norsk. Serien er ikke akkurat like skummel som "American Horror Story" er i dag, men var likevel ekkel nok til å skremme 90-tallsbarna.

En annen serie i samme sjanger var "Er du mørkeredd", med originaltittel "Are you afraid of the dark?".

6. Flukten fra Dyreskogen

"Flukten fra Dyreskogen" fikk mange barn til å gråte på 90-tallet. Foto: Skjermdump Youtube

Den britiske tegneserien "The Animals of Farthing Wood" ble en stor suksess i Norge under tittelen "Flukten fra Dyreskogen". Med sin blanding av spenning, humor og triste scener, var det flere barn som ble rørt av både Rev, Grevling og Padde. Serien tematiserte menneskets grådighet og ødeleggelse av den flotte Dyreskogen.

7. Sister, Sister

Tia og Tamera Mowry var store på 90-tallet, men forsvant fra søkelyset etter serien. Foto: NTB Scanpix

Ja, du husker Olsen-tvillingene fra "Under Samme Tak", men husker du Mowry-tvillingene? Tia og Tamera spilte seg selv i denne situasjonskomedien, som ble svært populær i USA og Norge.

"Sister Sister" varte fra 1994 til 1999, så du har sikkert sett en episode på det glade 90-tall. Likevel ble den ikke fullt så populær som serien "Step by Step".

8. Xena : Warrior Princess

Xena (i midten) ble et sexsymbol på 90-tallet. Foto: Skjermdump YouTube

Husker du b-serien "Xena : Warrior Princess" som gikk på TV 2 en periode? Med dårlig animasjon og tynne historier reiste Xena rundt med sin makker Gabrielle, for å utslette ondskap i alle sine former.

Funfact: Etter hvert fikk serien så elendige seertall at de gjorde hovedkarakteren Xena lesbisk, for å trekke flere seere. Det hjalp en liten stund, men serien ble lagt ned rundt milleniumsskiftet. Hvis du digget Xena, likte du også kanskje "Spellbinder" og "Hercules"?

Hvilken 90-tallsserie er din favoritt? Skriv gjerne i kommentarfeltet!