Det er mange farer som lusker rundt i teknologiverdenen. Nå er det blitt oppdaget en ny mobilapplikasjon med lumske hensikter, som særlig Instagram-brukere bør være på vakt for. Det melder blant andre MacRumors og BBC.

Tar passord

«Who Viewed Your Profile-InstaAgent» er en populær applikasjon som fungerer ved å koble seg til Instagram for å spore dem som besøker profilen på bildenettstedet. Nå har et knippe app-utviklere oppdaget at appen gjør mer enn bare det.

Programmet registrer nemlig også passordene og brukernavnene fra Instagram-kontoene i klartekst, for så å sende disse videre til en server i ukryptert form. Appen skal også ha brukt påloggingsinformasjonen til å legge ut uautoriserte bilder.

Både Google og Apple ble gjort oppmerksom på appen, og begge skal nå ha fjernet den fra sine respektive app-butikker. Ingen av selskapene skal ha hittil ha kommentert saken.

Det kommer hele tiden nye trender på sosiale medier. Husker du disse 11 SOME-trendene?

- Bør slettes

Instagram har imidlertid kommet med en uttalelse og en klar advarsel til folk som har installert InstaAgent-applikasjonen.

– Denne type tredjeparts-applikasjoner bryter med våre retningslinjer og er mest sannsynlig et forsøk på å få tilgang til brukernes kontoer på en upassende måte. Vi fraråder å installere tredjeparts-apper som dette. Alle som har lastet ned denne appen bør slette den og endre passordet sitt, sa Instagram i en uttalelse til BBC.

Interessert i mer Instragram-nytt? Da kan du lese hvordan disse kusinene kjempet seg opp mot toppen.