privat

- Det var en ganske syk følelse. Jeg har ikke landet helt etter helgen enda, sier Ailin-Mari Bøe til Trd.by.

I helgen var det duket for NM i bodybuilding på Eidsvoll. Skaun-jenta skulle egentlig stille til sin første konkurranse i vår, men på grunn av korona ble dette avlyst.

Da hun endelig fikk stille, dro hun hjem med tre pokaler.

privat
privat

- Det har vært over all forventning, selv om jeg har jobbet hardt for det. Å vinne de to jeg stilte i var helt sprøtt.

- Når jeg i tillegg vant den overordnede ble jeg lamslått. Jeg har egentlig ikke landet helt enda, det er litt uvirkelig, sier hun.

Bøe vant i tre ulike kategorier: «Mixed pairs», hvor hun stilte med Vetle Pedersen. Videre tok hun gull i «bodyfitness», samtidig som hun vant i kategorien «overall winner», hvor alle vinnerne konkurrerte mot hverandre.

Bøe begynte med opptrening til første konkurranse for litt over ett år siden. Etter at debuten nå gikk over all forventning, har hun fått mersmak for bodyfitness. Til neste år håper hun å satse på VM.

privat
privat

- Selv om det har vært veldig slitsom og tungt med stramme rutiner, har det absolutt vært verdt det.

- Jeg trenger en litt lengre pause nå, men dersom korona-situasjonen roer seg har jeg lyst til å satse på VM til høsten, sier hun.

Stramme rutiner

Etter at konkurransen i vår ble avlyst tok hun en tre måneders pause. I juli startet oppkjøringen til høstens konkurranse for fullt. I tillegg til et stramt treningsprogram med styrke og crossfit seks ganger i uka, har hun også hatt en stram matplan.

- Vi har hatt en matplan som sørger for at vi får i oss nok mat samtidig som vi bygger muskler. Rett før konkurransen har vi hatt flere kalorirestriksjoner for å gå ned i fettprosent, slik at musklene skal vises mest mulig i konkurransen, forklarer Bøe.

Etter endt konkurranse begynner de med en reverseringsdiett. Denne går ut på å venne kroppen til å spise mer normalt ved at man gradvis og kontrollert skal få kontroll over kroppen.

Må gi 100 prosent

Bøe sier at hun alltid har hatt en interesse for fitness og liker å ha mat- og treningsplaner. Grunnen til at hun ikke begynte med sporten før nå, er at det krever at man er hundre prosent dedikert.

- Jeg er veldig glad i å teste egne grenser å utfordre meg selv. I bodyfitness utfordrer man alle krefter og det krever mye av kropp og hode. Derfor må man være på riktig plass i livet, fordi det krever 100 prosent av deg når det er konkurransekjøring, sier Bøe.

Bøe sier hun har et sterkt vinnerinstinkt, og at målet i starten var å vinne. Underveis i prosessen kjente hun at bare det å stå på scenen, ville være en premie i seg selv..

- Når jeg begynte med konkurranseoppkjøringen så jeg på det som konkurransen og at på scenen fikk man visst frem det man hadde gjort.

privat

- Det å stå på scenen var egentlig premien min, men pokalen er absolutt en fin bonus, sier en lattermild Bøe.