I Trondheim holder faktisk Norges beste Roller derby-jenter til, og nå har damene i Nidaros Roller Derby holdt koken på rulleskøyter i fem år.

Lik trd.by på Facebook

Og nøyaktig så lenge siden er det siden Sofie Norheim og søsteren oppdaget sporten på nettet, og bestemte seg for å starte klubb i Trondheim. Fra den gang har det kun gått oppover, og nå er laget på toppen i landet.

- Det er en sport som vi tar veldig seriøst, og det har jo blitt en ganske altoppslukende hobby for oss alle. Det er jo også en veldig underholdende sport å se på med mye fullkontakt. Knuffing er lov, sier Norheim.

Kreative navn

Noe av det mest spesielle med idretten er de unike navnene som spillerne har, som de kaller «derbynavn». Og det skorter ikke på kreativitet når de såkalte «derbynavnene» skal lages. På Nidaros Roller Derby finner vi blant annet Betty Bye Bye, Benny Kill, Sassy Kick Assy, Kathleen Roadkill og Booty Badass.

- Roller derby vart stort på 50-tallet, men døde ut. Men på 2000-tallet blomstret det opp igjen, og disse «derbynavnene» henger igjen fra den tiden. Det skal gjerne være litt humoristisk og spille på personligheten, som regel ikke så veldig mye på spillestil, sier Norheim.

Det florerer av talenter i Trondheim: Disse idrettstalentene fikk 50 000 kroner!

Nidaros Roller Derby vant sin forrige hjemmekamp. Foto: Christer Sylten

Ingen nettingstrømper

Fra gammelt av tenker mange på jenter i korte skjørt og nettingstrømper når Roller derby kommer opp, men sånn er det ikke lengre.

- Det har blitt en seriøs sport, og sånne ting har blitt vasket vekk opp gjennom årene, mener Norheim.

Og selv om Nancy Nosebleed som eksempel ikke har for vane å slå neseblod på motstanderen, er det harde taklingen for damene med hjul.

- Jeg knakk faktisk leggen på en kamp i fjor. Det er den verste skaden vi har hatt, men det går noen ganger hardt for seg. Men vi bruker beskyttelse og det ser kanskje mer brutalt ut enn det egentlig er. Nå har i alle fall jeg titan i leggen så akkurat det skjer neppe igjen, sier Norheim.

I treningsmodus? Her er fem styrkeøvelser du bør UNNGÅ og her er seks øvelser du BØR gjøre!