Hun trener håndballaget til Hommelvik jenter 16 tre ganger i uken og er med dem på kamper i helgene. Uten at hun visste det hadde jentelaget nominert henne utmerkelsen. Derfor var det en stor overraskelse da hun plutselig mottok en drøss med gratulasjoner.

Følg trd.by på Facebook!

- Jeg var i Barcelona da det plutselig tikket inn så mange meldinger. Jeg ble rørt og fikk frysninger over at jentene hadde sendt inn nominasjon.

Over 400 trenere ble i år nominert til prisen. Finalistene ble valgt ut gjennom avstemning og juryen bestående av Frode Kyvåg, Johan Kaggestad, fjorårets trenerforbilde Cathrine Nedrum Lanne og daglig leder i AV-OG-TIL Kari Randen.

I Kolstad håndball får spillerne bot for mye rart. Her er den hemmelig bøtelisten.

- Gir en "boost"

Maichen trives veldig godt som trener, og tror det er grunnen til at laget også er fornøyd med henne.

- Jeg bruker mye tid på håndball, men det er verdt det fordi det er så gøy. Det er spennende å følge laget gjennom både oppturer og nedturer. Nå fikk jeg bare enda mer motivasjon og «boost» på treningene fremover. Det er veldig artig å bli satt pris på, sier hun.

Basert på stemmer, innsendte begrunnelser og intervju med finalistene vil vinneren avsløres på P4s Sport og musikk lørdag 17. oktober. For 22-åringens egen del er det viktigere å bli nominert enn å vinne.

- At de jeg trener er fornøyd med meg holder egentlig. Det sier meg mer enn noe annet. Men det hadde selvfølgelig vært veldig artig for jentene om vi vant, slik at de får besøk av Gro Hammerseng, sier Maichen, som selvfølgelig håper så mange som mulig vil stemme på henne.

Her kan du se alle finalistene og stemme på Maichen.

Ser alle

Selv spiller hun håndball på Malviks seniorlag, studerer sosionom og jobber i barnehage. Hun er veldig opptatt av hvordan hun opptrer som trener.

- Jeg er nøye på at alle blir sett, og vet hvor viktig det er å legge til rette for hver enkelt spiller. På dette nivået er ferdighetene så forskjellig, så om alle skal oppnå mestringsfølelse og utvikle seg, er det avgjørende at de syns det er gøy, sier hun.

Er ikke håndball noe for deg? Kanskje en av disse 7 rare idrettene kan være det.