Det er full strid etter at det søndag ble kjent at Skiforbundet trakk seg fra avtalen med TV 2 og medarrangør ESPN, som eier X-Games-konseptet.

Lik trd.by på Facebook

Stridens kjerne er rutinene rundt dopingtest av utøverne. Debatten har versert i media i det siste og nå sier X-games veteran og snowboardstjerne, Kjersti Buaas, at hun føler at utøverne blir uthengt i debatten.

- For dumt

- Jeg synes det blir dumt når det kommer negative utsagn og påstander mot utøvere som det ikke er noe hold bak, sier Buaas til VG.

Hun har spesielt reagert på antidopingsjef Anders Solheims uttalelse om at det gjennom X-games "gis muligheter for dopede utøvere". En uttalelse Solheim i ettertid har presisert ikke var tiltenkt til enkeltutøvere.

- Dette handler om formaliteter. Fordi det er et amerikansk og privat arrangement gjør at det må gis tid til å tilpasse seg norske forhold. Jeg tror det beste hadde vært å finne løsninger i stedet for krasse utsagn mot utøverne. Vi har ingenting å skjule. Nå blir vi hengt ut med slike utsagn i stedet, sier Buaas til VG.

- Ingen dopingkultur

Hun har selv vært med på X-games siden 2002, og i et intervju med TV2 mandag kveld uttalte hun at snowboard-kulturen har lite til overs for doping.

-  Det blir for tullete. Det er dumt at de stempler oss som dette når snowboard-kulturen ikke har bakgrunn for å ha doping. Det har ikke vært noen dopingskandaler på lange tider, sier X Games-utøveren til TV2.

X-Games går av stabelen i Oslo fra og med onsdag. Buaas fikk et stygt fall i en konkurranse tidligere denne måneden, men er nå klar for å kjempe på hjemmebane.