- Premiepengene er blitt helt sinnsykt høye det siste året. Men skal man bli god i esport kan man ikke tenke på pengene. Da har man dårlig mentalitet. Men jeg tenker all tiden jeg brukte som barn betales nå – og det gir mening, sier Ruben Villaroel Brødreskift til NRK .

Brødreskift, som er kjent i spillverden under navnet «rubino», spiller for det danske laget Team Dignitas. 22-åringen er fra Sjetnemarka i Trondheim, og har levd av e-sport i tre år.

Spillet som spilles i ESL One er skytespillet Counter-Strike: Global Offensive. Totalt 16 lag er med, og vinnerlaget tar med seg hele 500 000 dollar, eller litt i overkant av fire millioner norske kroner.

Følg trd.by på Facebook

Tap i første kamp

ESL One startet tirsdag, men Brødreskift og resten av Team Dignitas fikk ikke en god start.

I første kamp ble det tap for danske Astralis. Turneringen er imidlertid langt fra over, lagene er plassert i fire grupper med fire lag, og de to beste fra hver gruppe går videre. Etter tapet skriver Brødreskift på Twitter:

- Spilte dårlig individuelt og tapte noen viktige runder. Må komme sterkere tilbake.

Anders (19) er en av landets beste FIFA-spillere: - Det har røket noen kontroller underveis

Støttes av faren

Brødreskift bor hjemme hos faren sin, som han sier alltid har støttet ham.

- Jeg synes det er rart å tenke på at det er mulig å tjene penger på det som startet som en hobby i barndommen. Min far har alltid støttet meg, men ønsket at jeg fokuserte mer på skolen. Han skjønte etter hvert at jeg kunne leve av hobbyen, sier Brødreskift til NRK.

I tillegg til Brødreskift er det to andre nordmenn med i turneringen. Joakim «jkaem» Myrbostad og Håvard «rain» Nygaard, som begge spiller for laget FaZe Clan, skal i ilden i løpet av tirsdag.

Jørgen (18) tjener penger på å spille dataspill i Tyrkia: - Det er ganske greit betalt til å være noe jeg elsker å gjøre