Xact Dance Crew sendte inn søknad til en av verdens største internasjonale urbane dansekonkurranser, World of Dance, i sommer. Da de fikk mailen om at søknaden ble innvilget, sto jubelen i taket.

- Vi falt av stolen og trodde nesten ikke på det. Til slutt sto vi der bare å hylte, forteller grunnleggeren av Xact, Catharina Salberg om seg selv og medeier Therese Fagerstrand.

Lik trd.by på Facebook

Tøff konkurranse

Konkurransen går av stabelen i London 22.november, og danserne er godt i gang er å forberede seg til den tøffeste utfordringen de har stått ovenfor så langt.

- Det showet vi må stille med i London er mye mer intensivt og på et annet nivå enn det vi er vant til. Vi har studert videoer av andre deltakere, og det er sinnssykt mange flinke deltakere.

Xact Dance Crew skal konkurrere mot de beste i verden i slutten av november. Foto: Ole Alexander Kirknes

Er dansing aktiviteten for deg? Eller en av disse elleville idrettene du finner i Trondheim?

Kvitt stempel

Dansegruppen Xact består av seks dansere med forskjellig bakgrunn fra jazz, hiphop, ballett, house og krumping. Tidligere har de deltatt i Norske Talenter, men nå er de klare for å nå nye høyder.

- Vi ønsker å bli kvitt «Norske Talenter»-stempelet. Vi driver workshoper og dansestudio, og vil gjerne gjøre dansemiljøet i Trondheim større. Derfor håper vi at deltakelsen i dansekonkurransen kan fange interessen til det trønderske publikummet, selv om det er litt vanskelig, sier hun.

Hvilken RBK-spiller tror du er best til å danse? Finn ut hvem som tror han er topp tre på dansegulvet!

Finale i Vegas

World of Dance arrangeres forskjellige helger i både Spania, England, Nederland, og ulike steder i USA. Danseløvene valgte likevel å delta i London. Der vil de forsøke å kvalifisere seg til finalen som arrangeres i Las Vegas.

- Vi er kjempeglade for bare å få være med, men vi skal gjøre vårt beste for å prøve å kvalifisere oss. Nivået er helt vilt, så det blir hardt, men det er mulig, sier hun, og legger til:

- Uansett hvordan det går er det fantastisk motiverende for oss å få en slik tur sammen. Vi bruker veldig mye tid på dansing i tillegg til fulltidsjobber ved siden av. Dette gjør at alt er verdt det og vi får tilbake gnisten, sier hun.

På utkikk etter nye treningsformer? Dette er høstens nye trender!