16-åringen fra Trondheim reiser til Los Angeles 17.oktober, etter å ha vunnet skatekonkurransen Wild in the park i Trikkestallen i Trondheim.

Aukan hadde ingen konkrete mål om å kvalifisere seg, men han hadde noen nye triks på lur.

- Jeg visste at jeg kunne nå langt hvis de nye triksene mine satt. Likevel var ikke målet å vinne, sier han.

Lik trd.by på Facebook

Stor opplevelse

Triksene tok han helt til topps i klassen 15 til 21 år. Det betyr at han får prøve seg mot de aller beste amatørskaterne i verden.

- Bare det å få skate i The Berrics i LA er helt vilt. Det er verdens mest profilerte skatepark, og bare inviterte får lov til å skate der, forteller unggutten.

- Reisen blir en opplevelse for livet. Det er helt vilt, og jeg gleder meg så mye at jeg nesten ikke får sove om nettene.

Johannes vant konkurransen i Trikkestallen og kvalifiserte seg til verdensfinalen Foto: Vegard Kristiansen

Liker du bedre å sitte på rumpa mens du driver med sport? Da kan denne sporten, med milliardinntekter, være noe for deg.

Bare for gøy

Aukan er avslappet både med tanke på ambisjonene i verdensfinalen og hvor langt han vil nå med skatingen. For 16-åringen gjelder det bare å ha det gøy på rullebrettet.

- Det er litt annerledes med skating enn med andre idretter. Vi er bare gode kompiser som møtes, skater sammen og har det kult. Vi vil prestere under konkurranser, men har det like morsomt uansett. Motivasjonen er aldri å vinne, forteller han.

- Drømmen min er å kunne ha det gøy med dette så lenge som mulig. Om utfallet blir at jeg blir proff, er det en bonus. Det morsomste er å utvikle seg, ha det kult på veien, og se hvor langt det bringer meg.

Hvordan er nivået i LA?

- Jeg har ikke peiling. Det tør jeg ikke tenke på en gang. Det er viktig for meg å gjøre mitt beste, men det føles fortsatt surrealistisk at jeg får lov til å være med.

Trener uten å trene

Til daglig bruker Johannes mye tid på skateboardet, men tenker ikke nødvendigvis på det som trening.

- I snitt bruker jeg kanskje tre timer om dagen på å skate. Noen dager har jeg fri, andre dager er jeg i Trikkestallen i fem timer. Der henger jeg med kompiser og har det gøy. Det er det beste med skatingen.

Stjørdalingene Oskar Hjellegjerde og Kristoffer Dahl er også kvalifisert til verdensfinalen i Los Angeles.

Føler du deg mer hjemme på treningssenter enn i skateparken?Kanskje dette giga-senteret, som kostet 75 millioner kroner, er noe for deg?

Kristoffer Dahl fra Stjørdal og Johannes Sundby Aukan fra Trondheim reiser begge til LA om en uke