Under «XMAS JAM» i Trikkestallen kapret 17-åringen Johannes Sundby Aukan fra Trondheim tredjeplassen og dermed en billett til en kvalikrunde før X-games for skateboard.

Lik trd.by på Facebook!

- Herregud, det er helt rått å få være en del av åtte nordmenn som skal kjempe om en plass til X-games, sier Aukan til trd.by.

Fremover blir det terping på både nye og gamle triks før kvalifiseringen i februar.

- Jeg kjenner jo allerede at nervøsiteten er der. Fremover blir det å skate hver dag, og ha det gøy, sier trønderen som har idretten sin som en hobby og tar det ikke så høytidelig.

Denne innflyttede trønderen levde profflivet i et oljediktatur.

Johannes Sundby Aukan fra Trondheim tok en tredjeplass under Christmas Jam i Trikkestallen. Det holdt til en kvalifiseringsplass før X-Games i Oslo. Foto: Vegard Kristiansen

Trangt nåløye

Å komme seg til en eventuell X-gamesfinale hvor 17-åringen kan møte store navn fra skateverden er likevel veldig langt unna.

Først må han kjempe mot sju andre skatere om å bli en del av den norske kvalifiseringen til X-games.

- Er jeg jævlig heldig så kan det gå, men nivået er så høyt at det blir ekstremt vanskelig. Foreløpig er det urealistisk å tenke på det, men det er en mulighet, sier skateren.

I den norske kvalifiseringen går seks av 12 skatere videre til finalen.

Sjekk ut skateferdighetene her:

Stort talent

For bare to måneder siden vant trønderen skatekonkurransen «Wild in the park» i Trikkestallen hvor han fikk som premie å reise til Los Angeles for å møte noen av de beste amatørskaterne i verden.

Der endte det med en 16-plass for Aukan, som til vanlig studerer media og kommunikasjon ved Charlottenlund videregående skole.

Men talentet fra Trondheim tør likevel ikke å drømme om en proffkarriere i framtiden.

- Det er sjeldent at folk fra lille Norge får til det, men det hadde vært sykt gøy.

Sjekk ut: Ny app for treningsglade datere!

Johannes Sundby Aukan (17) kjemper om en plass til X-games for skateboard. Foto: Privat.