Det er gode tider for treningsutstyr, skal man tro 26 år gamle Are Slettahjell, som er avdelingsleder i Sportsmaster i Trondheim. Da han var ferdig utdannet for to år siden,  fikk han tilbudet om å starte Sportsmasters kontor i Trondheim, noe han ikke angrer på.

Følg trd.by på Facebook

- Jeg visste at det var et marked for treningsutstyr i Trondheim, men det har gått over all forventning. Hittil i år ligger vi på rundt 80 prosent over budsjettet, sier trondheimsmannen.

Med hovedkontor i Asker er Sportsmaster nå en av landets største leverandører av treningsutstyr til både private hjem og bedrifter.

Tror trenden snur

Og det er visst ikke uten grunn til at Slettahjell selger treningsutstyr som varmt hvetebrød. Han tror at en gammel trend er i ferd med å komme tilbake.

- På 80-tallet hadde alle som trente utstyr hjemme. Så kom de store treningssentrene, og folk kastet det ut. Nå ser det ut som om eget utstyr er i vinden igjen. Jeg har mange som ringer og trenger fullt utstyr til å lage sitt eget gym hjemme, sier Slettahjell.

- Hvorfor tror du det er sånn?

- Mange har kommet til meg med et regnestykke og mener de sparer penger på det. Jeg tror nok mange opplever at det er lettere å trene hjemme enn å dra ut av huset. Tidsklemma er jo noe de aller fleste kjenner på. Men når det er sagt er det flere som fortsatt trener på sentre, men vil gjerne ha et tilbud i kjelleren også.

Les om Trondheimsjenta Synne (23) som løfter 130 kilo i markløft.

Mest tredemøller

I dag selger han definitivt mest tredemøller, men også apparater og manualer for styrketrening er i vinden i Trondheim.

- Det er helt klart at styrketrening har blitt mer populært, også blant kvinner. Mange er også opptatt av å ha godt utstyr som er på nivå med det du ville funnet på et treningssenter, hevder Slettahjell.

Han hevder at den sterke økningen i omsetningen i bedriften også sier noe om tiden vi er i.

- Trening har blitt allemannseie, og helse er i vinden.  Nå er det jo slik at veldig mange bedrifter også tilbyr treningsrom til ansatte, så salg av treningsutstyr tror jeg ikke er en forbipasserende greie, mener den unge trenings-gründeren.

Har du lest om sporty Martine (17) bokser med akrylnegler og rosa hansker?