Sumaya Jirde Ali, ung fremadstormende stemme og samfunnsdebattant. Snakker om likestilling mellom mennesker og kulturer, innvandring og asylpolitikk og mye mer. Tar oppgjør med hets og fordommer. Taler fremmedfiendtlige miljøer midt i mot. Et forbilde!

Nancy Herz og Sofia Srour, skamløse kvinner som står opp mot skam og tabuer i samfunnet. Står opp mot æreskultur og negativ sosial kontroll. Tar et oppgjør med kvinners rett til egen frihet i samfunnet. Forbilder!

Samfunnsdebattant Sumaya Jirde Ali. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Leserinnlegg: - Store skumle overskrifter om pokermiljøet setter alt i et helt feil lys

Martine Halvorsen, blogger, samfunnsengasjert menneske. Snakker om de små, men store tingene. Utfordrer etablerte normer om hvem vi er og hvordan vi skal behandle hverandre. Står opp mot hat og hets, står opp mot negative holdninger til kvinner. Et forbilde!

Mia Landsem, kjemper mot brudd på tillit og intimsoner. Snakker ut mot spredning av privat innhold. Hjelper kvinner som opplever spredning av nakenbilder på nett. Tar et oppgjør med hevnporno og urett mot kvinners integritet. Et forbilde!

Leserinnlegg: Marie (18): - Det er på tide å likestille egg- og sæddonasjon

Sterke kvinner, kvinner jeg virkelig beundrer og ser opp til. Kvinner som viser at kvinner ikke er det svake kjønn. De står til stadighet opp mot forskjeller og urett i samfunnet. Kjemper mot fordommer og uakseptable holdninger.

Kvinner som ikke lar seg kue av sinte, hvite menn som pusher femti. Eller de som mener kvinner kun kan brukes og kastes. Kvinner som endrer verden og skaper nye muligheter for alle. Kvinner som rett og slett er fantastiske.

Tusen takk, tusen takk for at dere er forbilder, skriver Fredrik Trøan Johansen i sitt leserinnlegg. Foto: Privat

Sumaya, Nancy, Sofia, Martine og Mia, jeg ønsker å takke dere for det dere gjør og de menneskene dere er. Dere gjør verden så mye bedre, dere gjør verden så mye lysere og rausere. Dere skaper morgendagens verden, en verden der vi står sammen for samhold og samarbeid. Respekt og toleranse, likestilling og forståelse.

Tusen takk, tusen takk for at dere er forbilder!

Er det noe som engasjerer deg ekstra mye? Skriv til oss! Send debattinnlegg til trd.by@adresseavisen.no