Vi har tidligere skrevet om poker-dronninga Silje Nilsen. Etter at hun tok sølv i NM siklet sponsorene etter henne. Etter hvert var det guts.com som kapret seg trønderjenta.

Følg trd.by på Facebook

Nå er det flere som har lagt merke til poker-dronninga, for nylig har hun blitt nominert til Pokerlistings sin «Spirit of Poker Rising Star».

Første nominerte

Thomas Hviid, redaktør for Pokerlistings i Norge og Danmark, forteller at denne prisen er litt annerledes fra andre pokerpriser.

- Det handler ikke om å ha best resultat og spille best, men å vise ånden i poker - derav navnet. Altså hvordan man oppfører seg ved bordet og gjør poker til et hyggelig og sosialt spill, sier han.

Hviid forteller at Silje var den første de tenkte på å nominere til akkurat denne prisen.

- Da hun spilte Battle of Malta i fjor, ble vi meget imponert over hennes spill og sosiale evner. Hun var en vennlig og sympatisk person, og det ble lagt merke til. At hun ble nummer to ved NM var vi heller ikke overrasket over. Det er bare et spørsmål om tid før hun gjør det stort internasjonalt, sier han.

- Når du først prøver denne sporten blir du hekta

- Gode sjanser

Avstemningen foregår fram til 31. august, og etter det velger redaksjonen ut en vinner av de tre som har fått flest stemmer. Vinneren blir annonsert midt i september, og blir invitert til Battle of Malta i november der prisen blir overrekt.

- Internasjonalt sett kjemper Silje mot store kandidater som nok er mer kjent enn henne, sier Hviid.

Resultatene kan ikke ses enda, da avstemningen foregår på flere forskjellige sider. De vil ta en oppdatering i august på hvordan det ser ut.

- Jeg tror at Silje har gode sjanser til å komme blant de tre med flest stemmer, da hun er en populær person med mange fans. Da Thor Hansen vant i 2014 fikk han klart flest stemmer, da det norske pokersamfunnet generelt er flink til å støtte sine landsmenn, sier han.

Audun (20) fra Trondheim er ranket som nummer én i snooker i Norge

- Jeg skjønte ingenting

Silje tror selv at hun er nominert for at hun har vært en veldig sosial og glad person rundt pokerbordene gjennom tiden. I tillegg til at hun har hatt en del større prestasjoner det siste året.

- Jeg skjønte ingenting da jeg fikk beskjed om at jeg var nominert. Det kom som lyn fra klar himmel. Jeg ble selvfølgelig kjempeglad, og litt stolt, sier hun, og fortsetter:

- Jeg forventer ikke å vinne, men det hadde vært kjempestas og dratt den i land.

Hun håper på å gjøre det bra under poker-VM i Las Vegas som hun drar til 15. juni, slik at hun kan fortsette å vise hva hun er god for.