Luksusfellen arrangerte i dag loppemarked på Solsiden i Trondheim. En av deltagerne i årets program måtte ty til drastiske tiltak for å få solgt unna ting fort. Får hun ikke inn 11 500 kroner, blir huset hennes tvangssolgt neste uke.

- Vi kunne solgt det på nett, men vi var nødt til å få inn cash fort. Derfor måtte vi gjøre det som tar kortest tid, forteller forbrukerøkonom i Luksusfellen Silje Sandmæl.

Følg trd.by på Facebook

Må selge alt hun har

Deltageren solgte alt fra bøker og klær til elektronikk. Foto: Emma Dahle Moe

Deltageren er 33 år gammel, har nettopp blitt singel og har to barn. For lite inntekt og for mye utgifter førte til at hun fikk vann over hodet, og har havnet i en stor økonomisk krise.

- Hun har rett og slett druknet, og nå må hun selge alt hun har, forteller Sandmæl.

Sandmæl forteller at det brenner flere plasser i deltagernes økonomisituasjon. Dette er bare én av flere måter og løse opp i krisen.

- Livet hennes blir nå snudd på hodet, og hun må snu hver en sten for å få det til å gå opp, forteller økonomi-eksperten.

Vet ikke om de klarer målet

Under loppemarkedet ble det solgt alt fra klær, leker, spill til dyrere ting som iphone, ipad og speilreflekskamera. Målet for dagen er å få 11 500 kroner, men Sandmæl har ingen anelse om de kommer til å få inn så mye.

- Dette er like spennende for meg hver gang også. Jeg aner jo ikke hvordan det går, forteller hun.

Loppemarkedet har trekt mye folk, og de har fått mange bra tilbakemeldinger i løpet av dagen. Salget startet i 12-tiden og holdt på til cirka 16.00. Forbrukerøkonomen tenker de har fått inn noen tusenlapper allerede, men de har ikke telt over.

Fire av ti unge sparer ikke

Loppemarkedet trakk mye folk, og de fleste la igjen mer når de hørte om 33-åringens situasjon. Foto: Emma Dahle Moe

- De fleste legger igjen litt ekstra penger når de hører hva det går til, forteller Sandmæl.

Programmet kommer på TV3 i løpet av våren, i sesong 14 av Luksusfellen.

Siljes supertips: Derfor bør du fylle opp BSU-kontoen din i januar