Lørdag 21. mai kan du donere penger til Dyrebeskyttelsen mens du gjør yogaøvelser på DIGS Trondheim. Grunnen er at om våren og sommeren drar mange på ferie, og da enten etterlater eller dumper kjæledyrene sine.

Følg trd.by på Facebook

- Verste tiden

Trd.by har tidligere pratet med Dyrebeskyttelsen Trondheim, der de forteller at sommeren er den verste tiden på året for blant annet dumping av dyr. Derfor har de nå en kampanje i samarbeid med Mattilsynet og flere får å få bukt med problemer, og oppfordrer eiere til å kastrere kattene sine.

En av arrangørene, Kari-Anne Bains, forteller at de alle elsker yoga, og det er noe de ønsker å spre. Derfor passer kombinasjonen med donasjon og yoga.

- Yoga handler ikke bare om de fysiske øvelsene man gjør på en matte. Det handler også om å bry seg om hverandre og verden rundt. Rett og slett være et bedre medmenneske, sier hun.

Det var en av grunnene til at de valgte å ha yoga for inntekt til Dyrebeskyttelsen i mai.

- Dyr er en viktig del av samfunnet vårt. Det er menneskets beste venn. Vi kjente at dette er et tema som er viktig akkurat nå. Det er viktig å ta vare på dem som står deg nær, både mennesker og dyr, forteller Kari-Anne.

Stressa? Her er rådene for å stresse ned

Vil utvide

På de tidligere arrangementene har det vært alt fra fire deltakere og opp mot 20. De håper derimot at de kan få større lokaler hvis interessen blir stor.

- Vi håper flest mulig kommer, vi var relativt kjapt ute med arrangementet denne gangen. Vi ønsker å få det til større og i andre lokaler på sikt, sier hun.

Kari-Anne forteller at hun brenner for dugnadsånden, og har selv alltid likt å engasjere seg frivillig. De ønsker å bruke yogaen til å gi noe tilbake til samfunnet.

- Dette er vårt lille, uskyldige bidrag til velferdssamfunnet. Teamarbeidet er også viktig for oss, vi er et lag som utfyller hverandre. Vi liker å gjøre hverandre gode, sier hun.

Har du hund? Da må du huske dette - ellers kan det bli dyrt

Velger aktuelle saker

Global Yoga driftes på frivillig basis, og hver måned arrangerer de donasjonsyoga. Tidligere har de arrangert til inntekt for blant annet sykehusklovnene på St. Olavs, Kirkens Bymisjon og Flyktningehjelpen. Ambisjonen deres er å få til et arrangement i måneden, men med en pause nå i sommer.

- Vi velger saker vi synes er viktig, og organisasjoner som gjør et godt arbeid. I tillegg velger vi ut fra det som er aktuelt i samfunnet akkurat nå, sier Kari-Anne.

Her er 11 yogastillinger du kan gjøre på lesesalen