Denne uka får mange vite om de kommer inn på drømmestudiet i Trondheim. Da er tiden inne for å skaffe seg sted å bo!

Det er mange ulike aktører som leier ut både hybler og leiligheter i «Norges beste studentby». Her er utvalget stort, men de beste leilighetene forsvinner raskt når rundt 30 000 studenter trenger bolig.

Utvalget er varierende og prisene deretter. Men hva passer best for akkurat deg? Vi har tatt et dypdykk inn i offentlige og private utleiefirma for å se hva de har å tilby.

Studentsamskipnaden i Trondheim (Sit)

Moholt studentby har flere nye blokker med fjortenmannskollektiv. Foto: Vegard Eggen

Her har du stor variasjon, og du kan velge mellom høye blokker med plass til over 600 studenter, eller mindre blokker med plass til rundt 20 studenter. Sit har et stort utvalg med blant annet parleiligheter, familieleiligheter og hybler nær de fleste campus og nær bykjernen.

Her legger man inn en søknad med tre ønsker for hvor og hvordan man ønsker å bo. Det er også et krav om å være tatt opp som student, noe som må dokumenteres innen 31.juli. Når søknaden er behandlet blir man tildelt et av ønskene dine. I sommermånedene juni, juli og august tildeles leilighetene først og fremst til førsteårsstudenter og de yngste, mens resten av året gjelder vanlig opptak.

Markeds- og eiendomssjef for Sit bolig, Wenche Nyeng, forteller at de til nå har hatt størst etterspørsel hos Moholt, Berg og Lerkendal studentby. Her etterspørres først og fremst hybler i kollektiv, men de har sett en stor økning i etterspørselen etter leiligheter, og da spesielt på de nye boenhetene på Moholt.

- Vi har til nå sendt ut rundt 3000 tilbud, og halvparten har allerede takket ja. Dette er veldig sammenlignbart med året i fjor, og det er litt vanskelig å si hvor mange studentboliger som står igjen akkurat nå, opplyser Nyeng.

Siden utvalget av leilighetene er varierende, blir også prisene det. Her ligger prisene på alt fra 2900 kroner til 8150 kroner i måneden, avhengig av størrelse, plassering og hvor nye leilighetene er. De billigste er hyblene på 10 kvm ligger på Moholt, mens de dyreste er 2-romsleilighetene på Berg.

AHA-eiendom

Camp Trondheim på Persaunet er et av de siste tilskuddene av studentboliger til byen. Foto: Pål Haugbro

AHA-eiendom har rundt 400 utleieenheter og har først og fremst boliger på «Camp Trondheim» på Persaunet, men også leiligheter og hybler i blant annet Midtbyen, Kalvskinnet og Møllenberg. Her er de fleste leilighetene nyoppusset og moderne, og prisen blir derfor deretter.

Her finner du alt fra hybelleiligheter med delt bad, hybler i kollektiv og 2-romsleiligheter. De billigste hyblene er på 9 kvm og ligger på rundt 5000 kroner på «Camp Trondheim», mens de dyreste er en 70 kvm stor 2-romsleilighet i Kongens gate til 12300 kroner i måneden.

Også her legger man inn ønsker om hvor og hvordan man ønsker å bo, og her kan man søke på flere av leilighetene. Man vil etter hvert få et tilbud på en eller flere av leilighetene. Her prioriteres studentene, men også andre kan søke bolig her.

Frost eiendom

Voll Studentby har kort avstand til NTNU Dragvoll. Foto: Morten Antonsen

På Voll Studentby på Moholt har Frost eiendom opp mot 700 store og små hybler og leiligheter, men har til sammen rundt 1300 boliger og hybler til leie i Trondheim. Her har de hybler for fire personer til og med 14 personer, men også 1-romsleiligheter og 2.romsleiligheter.

De har også leiligheter på Tempe og på Solsiden, hvor man kan velge mellom alt fra 1-roms- til 4-romsleiligheter. Disse er tilegnet både enslige, par, med og uten barn, unge og eldre.

Her er leilighetene lyse og moderne, og prisene varierer litt. De billigste hyblene er på 12 kvm og ligger rundt 4600 kroner i måneden på Voll Studenby, mens de dyreste 2-romsleilighetene ligger på rundt 9000 kroner i måneden for 30 kvm på Solsiden.

Utleiemegleren

Hos Utleiemegleren blir alle leilighetene og hyblene annonsert på finn.no. Her finnes det utleieenheter i flere størrelser og prisklasser, og de er plassert over hele Trondheim. Her informerer de om at de beste boligene forsvinner tidligst, og at en CV på visning kan være en fordel å ha med seg.

De billigste hyblene ligger ute til rundt 4000 kroner på Nardo i et kollektiv på 12 hybler, og den dyreste 2-romsleiligheten ligger ute til 14000 kroner i måneden på Jakobsli for 69 kvm.

Finn.no

Her finner man alt man kan tenke seg av leiligheter og hybler. Flere av utleiefirmaene legger også ut enkelte av leilighetene her, så her kan man finne de meste.

Prisene varierer også mye da det er stor forskjell på hyblene og leilighetene, men det billigste rommet vi fant lå ute til 3000 kroner for 10 kvm på Nardo. En gjennomsnittlig 2-romsleilighet ligger på rundt 11000 kroner i måneden, avhengig av hvor sentralt du ønsker å bo.

Informasjonen er hentet ut av aktørenes nettsider tirsdag 18.juli 2017.

Slik vinner du budrunden

Dette har du krav på når flyet er forsinket

Dette bør du shoppe og droppe på sommersalget