- Vi håper på å bli Trondheims beste hjemmebrygger-butikk, sier Erlend Sørli.

Følg trd.by på Facebook

Brew Lab åpnet i Førsøkslia 25 den 5. mars, i et gammel papirfabrikk med mye historie. Nå har de åpnet butikk for utstyr og ingredienser, og skal snart i gang med å holde kurs.

- Folk som skal gifte seg kan komme hit og ha brew sessions og brygge sitt eget øl til bryllupet. Eller så kan de bare komme innom for å få råd. Det artigste vi vet er å prate om øl, sier Sørli.

Her er 7 ting som irriterer oss på ute på byen.

Hobbybrygger

Han åpnet bryggeriet sammen med en kompis og kjæresten hans, etter å ha vært hobbybrygger i åtte år. Nå ønsker de å hente inn mannen i gata for å lære han en ting eller to om ølbrygging.

- Etter en stund tenkte vi "hvorfor ikke selge ting?". Vi vil ha en praktisk tilnærming til folk. Få de til å prøve selv og brygge sitt eget, sier Sørli.

16. mars åpnet de også en nettbutikk, brewlab.no, der de selger det de har i butikken av ingredienser og bryggeutstyr. Og til sommeren håper de å kunne servere øl.

- Vi ønsker også etter hvert å sette opp baren som er utenfor, og lage et uteareal når det blir finere vær. Vi har flere planer for stedet, sier han.

Skal du drikke i helga? Gjør det med god samvittighet!

Unik smak

De har allerede fått en del faste kunder. Sørli legger vekt på at det er mest menn som er innom, men de ønsker å få flere damer interessert også. Det har allerede de lagt en slagplan for.

- Vi tenkte å arrangere et eget kurs for å rekruttere flere damer, da det er flest mannfolk i 20-60 årene som kommer hit, sier han.

På dette rommet brygges ølen, og her skal kursene også foregå. Foto: Emma Dahle Moe

Bryggerne bruker nordisk malt fra Finland, og er opptatt av god kvalitet og at det er miljøvennlig. Sørli mener det nordiske klimaet er bra, og gir en unik smak til ølet.

- Jeg merker at ølkulturen i Trondheim begynner å bli finere, og at man får mer respekt for hva man har i glasset, sier bryggeren.

Her har landets første ølpol åpnet.