Ulrikke Falch, som bor i Trondheim, forteller i et intervju med Se og Hør at hun tidligere har slitt med spiseforstyrrelser.

Følg trd.by på Facebook

Falch er mest kjent som Vilde i NRK-serien «Skam». Hun har også laget en podkast med venninnen Elise Askim, der hun snakker åpent om spiseforstyrrelser og andre viktige temaer.

- Det er jo ganske vanlig å være åpen om det nå, for meg faller det helt naturlig å være åpen om det. Jeg synes det er en selvfølge. Jeg slet med spiseforstyrrelser før, men nå har jeg det veldig bra, sier Falch til Seoghør.no.

KRIPOS PÅ TWITTER: - Vilde fra Skam har rett

Følte seg maktesløse

Hun har også snakket om dette før, og har blant annet skrevet en kronikk i Aftenposten om hvordan det er for pårørende for noen som har spiseforstyrrelse.

Det var da Falch var 13-14 år gammel hun fikk diagnosen anoreksi. Tvillingsøsteren fortalte tidligere til TV2 tidligere i år at familien følte seg maktesløse, og at det var vondt å se henne slik uten at de kunne gjøre noe.

– Ingenting av det du sier eller gjør hjelper uansett som pårørende, og du prøver alt, gjør alt uten at det nytter, sa Emilie til TV2.

«Skam» fikk flere unge til å søke hjelp

- Blir redd på deres vegne

I tillegg til podkasten er også Falch flink til å ta opp viktige temaer på Instagram. Etter at de nye retningslinjene for bloggere kom delte hun et bilde der hun blant annet skriver:

- Vi burde alle være mer bevisst på hva vi poster i sosiale medier. Sunn Fornuft-plakaten gir noen klare retningslinjer å forholde seg til, uansett hvor mange følgere eller lesere du har.

Hun har også delt et gammelt bilde av seg selv hun tidligere har postet, der hun blir skremt over kommentarene hun har fått:

- Under dette bildet finner jeg kommentarer som: "du er fin" og "perfekt". Jeg blir så redd på deres vegne. Og jeg blir så redd for hva dere utsetter dere for. Ikke oppsøk idealer, skap dine egne. Ikke jobb for perfeksjon, jobb for en bærekraftig hverdag, det er vanskelig nok å bare være menneske. Jeg er faen så vakker fordi jeg har det bra med meg selv. For faen.

Her er den første «Skam»-smakebiten