Forrige uke snakket vi med Kine Hårstad (27), som ble frarådet å velge studiespesialiserende fordi de mente det ble vanskelig for henne - det ville hun motbevise!

Denne uka har vi snakket med et annet jobbtalent vi har fått tips om: Lydia Akyaa Kumi. Kjenner du et ungt jobbtalent vi burde snakke med? Send tips til trd.by@adresseavisen.no.

Slik svarer hun på våre spørsmål om jobb og karriere:

Hvor jobber du, og hvilken stilling har du?

- Jobber på Flying Tiger Copenhagen (TGR) og jobber som butikksjef.

Hvilken utdanning har du?

- Har bachelor i organisasjon og ledelse.

Hvordan fikk du jobben du har i dag?

- Jeg jobbet meg oppover da jeg startet som butikkmedarbeider, ble senere assisterende butikksjef og tok sjansen til å bli butikksjef da muligheten dukket opp.

Hva var din aller første jobb, og hvor gammel var du da du fikk den?

- Min aller første jobb var lagermedarbeider på Rosenborg bakeri som jeg fikk da jeg var 13 år gammel. Etter noen år begynte jeg å jobbe i bakeriets kafé. Jobbet der i sju år og sluttet da jeg skulle flytte for å studere.

Hva er den største tabben du har gjort på jobb?

- Har i noen perioder tatt alt ansvaret på meg selv. Jeg har lært at det er viktig å kunne stole på de man jobber med og dele ansvaret. Slik gjør man hverandre enda bedre.

Lydia forklarer at hun opplever at du må «bevise» at du er dyktig når du er ung arbeidstaker. Foto: Privat

Hva er det som motiverer deg i arbeidshverdagen din?

- Det som motiverer meg er teamet mitt og ikke minst kundene! Hadde ikke klart å drive butikken uten mine dyktige ansatte og ingenting er bedre når vi får skryt fra kundene og de velger å komme tilbake å handle hos oss.

Hva er den største utfordringen med å være ung i arbeidslivet – og hva er fordelene?

- Det at man må på en måte «bevise» at man er dyktig selv om man ikke har mange års erfaring. I dagens arbeidsliv er det veldig vanskelig for unge å få jobb på grunn av mangel på arbeidserfaring.

- Fordelene er det at man som ung er nytenkende, har høy arbeidskapasitet og har årene framover for videre utvikling.

Hvordan vil medarbeiderne dine beskrive deg – og skiller det seg fra dine venners beskrivelse av deg?

- Tror mine medarbeidere vil beskrive meg som positiv, omtenksom og rolig. mine venner ville nok ha beskrevet meg likt. er naturlig at men er mer profesjonell i en jobbsammenheng men alt i alt vil jeg si at de opplever meg på samme måte.

Hva er dine beste tips for lykkes i arbeidslivet?

- Ikke vær redd for å ta ansvar og skille deg ut. Ha mål for hva du ønsker å oppnå og jobb for å oppnå målene. Vær en lagspiller - hjelp hverandre ved å gi både positive og konstruktive tilbakemeldinger. Vis at du bryr deg om dine medarbeidere. Grip alle sjanser du får.

Hvor ser du deg selv om ti år?

- Ser for meg at jeg fortsatt har en rolle som leder, men høyere opp i systemet. Blir spennende å se!