Nå i høst ble Apples iOS 13-oppdatering rullet ut, med forbedret eller nye funksjoner som oppgradert kameraapp, smartere batterilading, profilbilder i meldingsappen og bedre «Bilder»-app - for å nevne noe.

I tillegg kan du nå sette hele Iphonen på såkalt nattmodus, der lyse områder i apper på skjermen blir mørke, i stedet for hvite. Det å endre til mørk eller svart skjerm er ikke bare en slags trend - angivelig skal det både være mer behagelig å se på over lang tid, og det skal også redusere batteribruken på mobiler med OLED-skjerm, skriver Tek.no.

En rekke apper, som Instagram, har nå lagt inn støtte til det nye nattmoduset.

Vet du ikke hvordan du bytter modus på telefonen? Forklaring får du nederst i artikkelen.

Opptil 43 prosent bedre batteritid

Men tilbake til dette med batteritid.

Youtube-kanalen Phonebuff, også omtalt av Tek.no, har testet påstanden om at nattmodus gir bedre batteritid. Ved å sammenligne to Iphone Xs Max-telefoner, én med nattmodus aktivert og en med «vanlig» modus, kom det fram at batteritiden potensielt kan bli mye bedre med mørk modus.

Nattmodus, slik at menyer og lignende blir sorte i stedet for hvite, ser ut til å utgjøre en betydelig forskjell på batteritiden til telefonen. Foto: Line Pevik

Da telefonen med «vanlig», lys modus gikk tom for strøm, hadde mobilen med nattmodus fortsatt 30 prosent batteri igjen. Med andre ord - uten nattmodus gikk batteriet 43 prosent raskere ned enn den med nattmodus på.

Slik får du nattmodus

Ikke satt på nattmodus-innstillingen på telefonen ennå? Slik gjør du det:

  1. Sørg for at mobilen din er oppdatert til iOS 13

  2. Gå inn på «Innstillinger»

  3. Velg «Skjerm og lysstyrke»

  4. Velg «mørkt»