Det er enda et par måneder til det braker løs med den syvende og (som alltid) svært etterlengtede nye runden med Game of Thrones.

Mens enkelte kanskje har kjent på abstinensene i langt tid allerede, begynner muligens andre også å klø i kroppen etter mer fantasydrama man kan se for å korte ned på den ulidelige ventetiden.

Vi har derfor samlet et knippe titler til deg så du ikke trenger å sitte og gråte lenger. Hør bare på dette…

Twin Peaks-fan? Vi er ganske så sikre på at du ikke visste dette.

American Gods

(Amazon Prime)

En av de mest omtalte og hotte seriene for tiden er denne amerikanske hardbarka og tidvis riktig så råe American Gods. Serien er laget av mannen bak de tre fantastiske sesongene av Hannibal, og av denne grunn får man en særegen, knallrå og ikke minst audiovisuell stil du trolig aldri har sett maken til.

Ja, blodet både spruter og klasker tidvis her når hovedkarakter Shadow Moon plutselig blir tilbudt en noe spesiell jobb som selveste guden Odins livvakt! De to jobber seg igjennom statene på jakt etter alle de andre kjente gudene som per nå for lengst har bakt seg selv inn i det amerikanske samfunnet.

Dette er blodig, visuelt slående og en ganske så morsom vri på gudetematikken, med kjente og sterke navn som Ian McShane, svenske Peter Stormare og Gillian Anderson på rollelista!

En av de mest omtalte og hotte seriene for tiden! Amazon Prime

Outlander

(Netflix, HBONordic, Viaplay)

Er du av den litt mer romantiske sorten, kan Outlander være midt i blinken! Serien er basert på bokserien med samme navn av Diana Gabaldon og sentrerer seg rundt Claire Randall som reiser bakover i tid, fra 1945 til 1700-tallet. Kostymedrama og høy etikette står i førersetet her.

Hun ender opp i det krigsherjede Skottland, hvor stridende klaner med intriger og kriging er hverdags og gjeldende. Claire blir etter hvert slitt mellom to menn fra ulike tidsperioder, og hjertet hennes får seg en real prøvelse rundt hvem hun skal satse på.

Outlander har til nå to sesonger, men hvor både den tredje og fjerde allerede er på vei. Serien kan sees på både Netflix, Viaplay og HBO Nordic.

Er du av den litt mer romantiske sorten, kan Outlander være midt i blinken! HBO Nordic

Hackere skal visstnok ha krevd løsepenger for ny Disney-film.

Vikings

(HBO Nordic, Sumo.no, Hulu, Amazone Prime)

Hvis det er blodbadet og volden du lengter etter ved Game of Thrones så er Vikings kanskje den beste erstatter til dette. Serien er nå oppe i sin fjerde sesong og følger blant andre vikingen Ragnar og hans vei fra å være fattig bonde til å bli en langt mer brutal og plyndrende kar.

Selv om dette er serien Norge sa nei til å la bli spilt inn her (serr. Norge?!?), burde vikingblodet bruse ganske så godt i deg mens skandinaviske navn som Thorbjørn Harr og Gustaf Skarsgård svinger sverdet og øksa i denne barske serien.

Ragnar & co er verdt et (gjen)syn! HBO Nordic

Marco Polo

(Netflix)

«Denne serien gikk meg jammen hus forbi da den premierte for et par år siden», sier du? Det burde den ikke, for serien skal visstnok ta seg kraftig opp i sin andre sesong, hvor førstesesongens mangel på action skal være tatt til etterretning nå. (Så får det heller være at de to norske regissørene bak Kon-Tiki regisserte de to første episodene, eeeh, kremt, kremt)

I denne serien følger vi den legendariske oppdagelsesreisende Marco Polo på hans vei fra Venezia til det mongolske riket hvor grådighet, svik og makt hører med til hverdagen.

Skal vi tro fansen tar serien seg altså fantastisk opp veldig raskt og tilbyr en serie lagt til en ikke alt for vanlig tid, sted og setting, noe som bare hever underholdningsaspektet enda mer. Der Game of Thrones er fantasy, der er Marco Polo mer historisk vinklet, men tro ikke at virkelighetens oppdagelsesreisende er noe kjedeligere enn i de syv kongedømmene til George R.R.Martin!

Marco Polo er et historisk alternativ som kan kutte ned ventetiden for alle som er glad i kostymer, men ikke fantasy. Phil Bray/Netflix

MER FILMSTOFF:

Guiden som gir deg den utlimate Netflix-opplevelsen

Flere velger Netflix fremfor NRK

Netflix bekrefter sesong to av denne populære serien