En fersk undersøkelse av analyseinstituttet YouGov, som ble gjort på vegne av bemmanningsbyrået Centric, viser at spesielt unge mennesker frykter at det eksisterer uheldig innhold om dem, som kan ødelegge mulighetene for å kapre drømmejobben i fremtiden.

Ifølge undersøkelsene er det personer under 20 år, som bekymrer seg mest for dette. 22 prosent av dem tror det finnes ting på sosiale medier, som kan få arbeidsgivere til å heve øyenbrynene. 26 prosent av dem er usikker.

Ifølge Berit Skog, førsteamanuensis og forsker ved institutt for sosiologi og statsvitenskap, er det grunn til å tenke på hva som dukker opp når du googler deg selv.

Lik trd.by på Facebook

Dette ser de på

- Arbeidsgiverne sjekker den digitale CV-en til personer. De ser på hva du har foretatt deg på Instagram, Facebook og Snapchat, også googler de selvsagt etter deg for å finne mer informasjon, forteller Skog.

- Hva er det verste som kan dukke opp?

- Det er spesielt festbilder og lite gjennomtenkte kommentarer i kommentarfelt som er negativt, sier Skog.

- Mobbing og trakassering er selvsagt også veldig høyt på nei-lista, legger hun til.

- Ekstremt skadelig

Nettstedet slettmeg.no hjelper folk med å bli kvitt uønskede bilder og opplysninger fra nettet. De sier at de får en del henvendelser fra bekymrede ungdommer.

- Men mange av dem som tar kontakt med oss angående dette, bekymrer seg unødig, sier Hans Marius Tessem, leder for slettmeg.no.

- Det er selvsagt forskjell fra stilling til stilling, men det er nesten verre hvis man ikke får et treff på navnet ditt i søkemotorene. Da blir man nesten litt mistenksom og begynner å lure på om vedkommende har noe å skjule, legger han til.

Hans Marius Tessem, leder for slettmeg.no, mener mange er unødi bekymret for hva som ligger ute av dem på sosiale medier. Foto: pressefoto

Han sier at mange er bekymret for festbilder. Men han mener det er mye mildere å ha et festbilde enn å være et nettroll.

- De aller fleste har vært full på fest en eller annen gang, men hvis du skriver noe rasistisk eller sjikanerende kommentar, så er det ekstremt skadelig. Det er ingen som har lyst til å ansette en mobber, sier Tessem.