- Vi arrangerer hundekos for at studenter skal kunne få seg et koselig avbrekk i eksamenslesingen, sier leder i Velferdstinget, Ida Medina Jodanovic, til trd.by.

Følg trd.by på Facebook

Skal lindre eksamensstress

Det er andre år på rad at hundekos blir arrangert i eksamensperioden i Trondheim. Her får studentene et lite avbrekk der man kan leke, kose og sosialisere med hunder.

Tiltaket er opprinnelig amerikansk, og går under navnet "Puppy Room". Det baserer seg på at hunder og valper har blitt brukt som lindring for psykologiske lidelser, og at det nå skal hjelpe for å lindre eksamensstress i eksamensperioden.

I fjor var arrangementet ekstremt populært, og Velferdstinget hadde fulle påmeldingslister. Da ble 120 plasser fylt opp på en halvtime, og årets påmelding gikk enda raskere.

Trenger du å stresse ned? Her er 11 yogastillinger du kan gjøre på lesesalen!

Vil utvide tilbudet mer

Tidligere var det kun to dager med slike arrangement, men på grunn av den enorme etterspørselen bestemte Velferdstinget seg for å utvide tilbudet. I år ble det totalt satt opp fem dager med hundekos.

- Vi la ut påmelding i to omganger, første vi la ut var fra mandag til onsdag og det ble fullt på litt over to minutter. Den andre runden som er fra torsdag til fredag ble full på ett minutt og 43 sekunder, sier Jodanovic.

Totalt ble 202 plasser fylt opp, og 26 hunder skal bli koset med de kommende dagene.

Selv om arrangementet er så populært, kommer ikke Velferdstinget til å sette opp flere runder i år.

- Vi skal prøve å utvide tilbudet mer til neste år, sier hun.

Les om fjorårets arrangement på NTNU her.

Se video av hvordan NTNU-studentene reagerte da de fikk litt hundekos midt i eksamenspresset