- Alder er kun et tall. Så lenge du tar vare på ungen din og gjør ditt beste, er det nok, sier blogger Ingunn Lyng (22), ingunnlyng.blogg.no.

Følg trd.by på Facebook

Det har vært mye hets rundt bloggeren Anna Rasmussen, mammatilmichelle.blogg.no, etter at hun annonserte at hun venter sitt tredje barn med en tredje mann i en alder av 19 år. Rasmussen skriver i dette innlegget at hun visste alt hatet som ville komme da hun slapp nyheten. Lyng har kastet seg på debatten på bloggen sin, og mener kritikken mot Anna er for drøy.

- Mange har skrevet at hun er en hore, og selger ungene sine for å få lesere og tjene penger. Det blir på en måte litt feil, for hun skriver bare om livet som mamma, og vi som sitter på nettet som trykket oss innpå som gjør at hun får lesere, sier Lyng.

- Ingen garanti

Hun mener ikke det er unormalt at søsken har ulike fedre. Det er ingen garanti for at forhold varer ifølge henne, og det trenger ikke være et problem.

- Så lenge hver enkelt har en løsning på hvor fedrene står i bildet i barnets liv, og er gode foreldre, har det ikke så mye å si. Jeg kjenner folk som har barn med flere personer. Dette gjelder ikke bare kvinner, men også menn. Ulempen er når de er til mor og skal til far eller omvendt, så kan det vært tøft for barna, mener 22-åringen.

Katrine (26) vil knuse tabuer om psykisk sykdom.

- Positivt med unge foreldre

Hun har selv unge foreldre, moren var 17 år da hun fikk henne. Da hun var like gammel som Ingunn er nå, hadde hun blitt tobarnsmor. Ingunn mener selv at det er flott med unge foreldre.

- Det er mye positivt med å ha unge foreldre. Jo eldre du blir, jo vanskeligere blir det å få unger, sier 22-åringen.

Selv var hun 21 år da hun fikk barn, noe som hun ikke mener er spesielt ungt nå til dags. Hun synes det er en fordel å få lengre tid med ungen sin, i tillegg føler hun selv at man er mer opplagt til ting og har mer energi om man får barn i ung alder.

-  I dag er det ikke unormalt å få barn når du er under 19 år. 16- og 17-åringer får barn, og jeg blir ikke sjokkert lenger.

May-Britt (27) gikk fra høygravid til fitnessdeltaker på åtte måneder.

- De eldre er verst

Det verste ifølge henne, er alle de eldre mødrene som sitter på nett og skriver stygge kommentarene, slik de nå har gjort mot Rasmussen.

- De har kanskje barn på min alder. Jeg synes det er fælt for Anna sin del, når du får en unge skal det være en lykkelig prosess. Alle tar seg nær av de negative kommentarene, selv om de ikke viser det. Og når ungene hennes blir større kan de finne alle kommentarene, og se hva folk har kalt moren deres, sier hun.

Selv om det er mye positivt med å være ung forelder, er det også negative sider, ifølge Lyng. For det første er det ikke alle som viser mye ansvar, i tillegg til at du mister deler av ungdomstiden og venner som ikke har barn selv.

- Den biten der du ser at alle vennene dine har frie tøyler, og ikke trenger å skaffe barnevakt for å ta en kveld ute, er negativ. Man merker det er ting man kunne tenkt seg og vært med på når ingen kan ta ungen din. Men jeg har valgt det selv, og har aldri angret på valget, sier hun.

I årevis visste Pernille (24) at noe var galt. Da hun fikk diagnosen kom oppturen.