Jeg får hele tiden spørsmål fra lesere på bloggen, heddaingeborgvik.no, som lurer på hvordan det er å bo i Trondheim, og etter snart tre år er det vel strengt talt på tide å dele litt om det:

Følg trd.by på Facebook

Skolen

- Jeg flyttet hit sommeren 2013, og følte jeg traff blink med en gang da jeg valgte å studere PR og markedskommunikasjon ved BI. Det er et krevende studie med noen seige basisfag, men alt i alt føler jeg at jeg har fått veldig mye ut av min tid der. Det er kvalitet over de aller fleste foreleserne, og jeg synes det er veldig greit at vi har såpass frie tøyler. Nesten ingen undervisning er obligatorisk! Mange har nok en del fordommer om at BI er et samlingssted for alle med sleik, Canada Goose og poloskjorter, men jeg har faktisk ikke fått det inntrykket her i Trondheim. Veldig fornøyd med valg av både studie og skole, og kan anbefale BI på det sterkeste!

Byen

Fra Fairytale Cupcakes. Foto: Privat

- Jeg elsker Trondheim. Jeg digger de artige og folkelige trønderne, dialekten og de fine omgivelsene. Det er massevis av utesteder å velge i, og de har alt jeg trenger av butikker, restauranter og kaféer. Solsiden er the place to be på sommeren! Trondheim er jo Norges tredje største by, men man får ikke den hektiske storbyfølelsen. Det er veldig koselig å bo her, og jeg følte meg som hjem med en gang jeg flyttet hit. Jeg vet jeg kommer til å bli boende her en stund!

Sosialt

- Jeg hadde vel egentlig aldri som mål å finne meg fullt av nye venner (sær som jeg er), så etter snart tre år på BI har jeg faktisk ikke fått en eneste ny venn gjennom skolen. Det gjør meg ingenting, da jeg har massevis av venner fra Kristiansund som bor der, i tillegg til at jeg har fått mange nye trøndervenner. Jeg vet derimot at hvis man ønsker å bli kjent med nye mennesker, så er det veldig gode ordninger for å finne seg venner! Man har fadderuken, quizzer og temakvelder i regi av både skolen og utesteder, idrettslag, og ikke minst – studenter i samme situasjon som deg over alt.

Selv er jeg veldig sosial i Trondheim. Jeg har venninner på besøk flere kvelder i uka, og er ute på byen hver lørdag. Det er alltid bra stemning og masse folk ute på byen, i hvert fall onsdag-søndag. Jeg er som oftest på utestedene Studio, Diskoteket eller The Mint. Er man gammel nok, er Fire Fine, TAG og Søstrene Karlsen helt klart de beste plassene!

Med denne appen får studenter belønning for å ta mobilfri.

Leilighet

Detaljbilde fra leiligheten. Foto: Privat

- Trondheim er en veldig dyr by å bo i, nesten uansett hvor man bor. Ønsker du å bo veldig sentralt, anbefaler jeg områder som Leutenhaven, Møllenberg, Rosenborg, Solsiden, Ila, og Bakklandet. Her har man det koselige turområdet rundt festningen i nærheten også! Går det fint å bo litt utenfor (men likevel ganske sentralt), kan du se på Lade, Persaunet, Tyholt, Øya eller Nardo. Anbefaler alle å ta turen til byen i løpet av sommeren for å søke jobb, så man sikrer seg noen ekstra kroner til høsten!

Kan i hvert fall anbefale Trondheim på det varmeste. Det er så fint og herlig her. Umulig å ikke trives, tror jeg!

Hva skal du egentlig gjøre når du er ferdig utdannet? Her får du noen tips!