- Målet med dagen er at man skal ta vare på tingene man har, i stedet for å bruke og kaste. Vi håper dette skal spre seg til resten av byen, sier regionssekretær for Naturvernforbundet i Trondheim, Hallgeir Opdal.

Følg trd.by på Facebook

Fikse sammen

Naturnvernforbundet, Lademoen Vel og Østbyen Frivilligsentral arrangerer fiksedag ved Lademoen bydelshus 7. mai. Det vil være lokale reparatører som hjelper til med både tips og praktisk hjelp, og du kan blant annet få hjelp til å fikse sykkelen din, klær eller møbler.

- Målet er at lokalbefolkningen skal møtes og fikse ting sammen, og lære av hverandre. Du kan ikke komme med en bunke klær og regne med å få det fikset gratis. Alle kan møte opp og hjelpe, sier han.

Arrangementet er i forbindelse med kampanjen "Ta vare på det du har", som arrangeres av Naturnvernforbundet.

Martin Brandtzæg, prosjektleder for kampanjen, og forteller at de startet den for å få ned forbruket. Både delingsøkonomi og gjenbruk er veldig på plakaten, og de jobber også med å få igjennom en del overordnet.

- Vi tenker at dette skal være et prosjekt som skal tilrettelegges for lokal aktivitet. Vi ønsker og blant annet fjerne moms på reparasjoner, da det er allerede produkter som har vært betalt moms på. Du skal ikke straffes for at du tar vare på ting, sier prosjektlederen.

Her er 9 smarte tips for å redde miljøet.

- Stor interesse

Hvis arrangementet på Lademoen blir en suksess, vil det nok bli arrangert igjen, ifølge Opdal. I tillegg håper han at andre frivillige sentraler kan arrangere noe lignende senere.

- Det er i alle fall en veldig stor interesse for det med de jeg har pratet med, sier han.

De jobber i tillegg for å rekruttere innvandrere til arrangementet. Både for integrering og å få folk som ikke møtes ellers til å samles, men også for at han har merket at folk fra u-land er flinkere til å ta vare på ting.

- Jeg har selv bodd i Mosambik, og der var det skomakere og skreddere på hvert et hjørne. Vi vil få med innvandrere for at de kan være med på å reparere, og for å gi tips, sier Opdal.

Her åpner Trondheims nyeste gratisbutikk!