Silje Sandøy bor i Trondheim, og står bak kokeboken «Silje Reise» og bloggen siljesreise.com. All maten hun lager er allergivennlig, glutenfri og sukkerfri.
Her er tre av hennes beste kaker, som passer godt til 17. mai:
Siljes 17. mai kake
Dette er en glutenfri, melkefri og eggfri 17. mai kake. Bunnen er basert på teffmel, mens kremen er laget av kokoskrem og bringebær. Pyntet med blåbær, bringebær, granateple og sitronmelisse. Hele oppskriften finner du her.
Raw gulrotkake
Denne gulrotkaken har en bunn laget av pekannøtter, dadler og kokosmel, og fyll av gulrøtter og epler. Fremgangsmåte og oppskrift finner du her.
Treetasjes rå vaniljekake
Denne har en base av cashewnøtter, og inneholder ekte vanilje. Silje anbefaler å lage en bringebærsaus til denne kaken. Her kan du selv bestemme hvor søt du vil ha den ved å bruke agave og stevia. Se hele oppskriften her.