Silje Sandøy bor i Trondheim, og står bak kokeboken «Silje Reise» og bloggen siljesreise.com. All maten hun lager er allergivennlig, glutenfri og sukkerfri.

Her er tre av hennes beste kaker, som passer godt til 17. mai:

Følg trd.by på Facebook

Siljes 17. mai kake

17.mai-kake pyntet med blåbær, bringebær og granateple. Foto: Silje Sandøy

Dette er en glutenfri, melkefri og eggfri 17. mai kake. Bunnen er basert på teffmel, mens kremen er laget av kokoskrem og bringebær. Pyntet med blåbær, bringebær, granateple og sitronmelisse. Hele oppskriften finner du her.

Raw gulrotkake

Rå gulrotkake. Råe kaker skal ikke stekes, men fryses. Foto: Silje Sandøy

Denne gulrotkaken har en bunn laget av pekannøtter, dadler og kokosmel, og fyll av gulrøtter og epler. Fremgangsmåte og oppskrift finner du her.

Treetasjes rå vaniljekake

Kake i tre etasjer med ekte vanilje Foto: Silje Sandøy

Denne har en base av cashewnøtter, og inneholder ekte vanilje. Silje anbefaler å lage en bringebærsaus til denne kaken. Her kan du selv bestemme hvor søt du vil ha den ved å bruke agave og stevia. Se hele oppskriften her.

Nei, honning er ikke sunnere enn sukker

Slik får du et grønnere kosthold