November er måneden hvor barten hylles, og hvor oppmerksomheten rettes mot menns helse og prostatakreft. Men ikke alle har anlegg for å få barten til Tom Selleck.

Følg trd.by på Facebook!

Derfor tok vi en kjapp snakk med barbereren Diana Olsen på Cowboys and Angels, for å få tips til hvordan du kan piffe opp barten.

1. Rengjør skikkelig

Det er slett ikke bare å la barten gro og ikke være nøye. Bartehår må vaskes på lik linje med andre hår, og skal du ha en fin bart må du ikke bruke oppvaskmiddel.

- Jeg anbefaler alle med skjegg og bart å investere i en skikkelig god shampoo til formålet. Da blir hårene medgjørlig og det blir skikkelig rent, sier Olsen.

2. Bruk skikkelig utstyr

Bartevoks gjør også at barten lukter godt. Foto: Kristian Hole

Skal du ha ordentlig schwung på sakene, må du anskaffe deg en god bartevoks. Og da mener Olsen det er viktig å velge rett.

- Får man samlet hårene og tilført god fuktighet kommer man langt. Her finnes det mange gode alternativ, men anbefaler å kjøpe en med naturlige ingredienser, forteller Olsen.

3. La profesjonelle gjøre jobben

La profesjonelle komme til, mener Olsen. Foto: Adresseavisen

Skjegg og bart må trimmes regelmessig for å ikke gå helt av skaftet. Og selv om hårvekst kan gå helt banans, anbefaler barbereren ikke å ta saksen fatt selv.

- Det aller beste er å søke profesjonell hjelp. det er veldig vanskelig å vite nøyaktig hvor man skal barbere og klippe, spesielt på seg selv. Resultatet blir ofte mye bedre om man får litt hjelp. Da ser det også mer ryddig ut, mener Olsen.

4. Ikke vær redd for kammen

Fosseli anbefaler en vanlig hårkam til barten. Foto: Kristian Hole

Skal man temme lokkene i fjeset er det viktig å ha kammen klar. For det å ha en rotete bart hjelper ingenting, i alle fall ikke når du skal spare den ut.

- En jevn bart får du med kam, og det er som å greie håret. Du må gjøre det i blant, rett og slett. Det finnes egne bartekammer som du kan kjøpe for en billig penge også.

5. Tør å ta den ut!

Hva med en liten snurrebart...? Foto: Flickr/Airme

Mange får bart, men den er så lys at ingen ser den. Da finnes det heldigvis hjelpemiddel.

- Man kan farge barten, men jeg anbefaler ikke å gjøre det om du har sensitiv hud. Da ville jeg heller bare brukt voks for å få fram den naturlige fargen. Hvis man vil ha litt oppmerksomhet rundt barten kan man jo legge an en skikkelig snurrebart også, det slår alltid an, sier Olsen.

Skjeggete type? Nå kan du få kontroll på snurrebarten her!